Вівторок, 30 Квітня, 2024

"Розумну вулицю" створять на Нивках

Нині багато говорять про Smart-будинки, Smart-квартири… А зараз вже й про Smart-вулицю. Що це – дізнавався

Kyiv-future.

Засновник компанії KAN Development Ігор Ніконов під час Форуму Kyiv Smart City Forum 2018 розповів:.

«Ми перші, розуміючи потреби людей, почали робити смарт-квартири, ми перші зробимо смарт-вулицю. Частина вулиці Салютної має стати, за задумом компанії, еталоном дорожньої інфраструктури. Усе там, починаючи від «розумного» освітлення і велосипедних доріжок до зарядних станцій для авто, буде демонструвати принципи екологічності, екологічної стабільності та безпеки.

Поняття “смарт” від англійського означає розумний, а отже – зручний і безпечний. Нині мода на все екологічне. Так, на  СМАРТ-території жителі міста зможуть користуватися велосипедами замість автомобілів (авто можна використовувати лише за нагальної потребми). Тут навчать сортувати й утилізувати сміття, основам енергозбереження та енергоефективності, а також впровадженню нових технологій та розробок (як зберігати електроенергію, вироблену від альтернатовних джерел, як її розподіляти і головне – як на ній заробляти).

На вулиці за планом мають встановити світлофори, ввести систему освітлення наземних пішохідних переходів, датчиків для людей з проблемами зору, вільний простір для людей з обмеженими можливостями. Також передбачається введення системи транспортної безпеки (відеофіксації) і нанесення якісної дорожньої розмітки.

Серед елементів СМАРТ-вулиці за планом мають бути «розумні» лавки та зупинки із сонячними батареями, де можна підзарядати свої гаджети, чекаючи на громадський транспорт.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.