Вівторок, 30 Квітня, 2024

Жителів новобудови у Києві змусили платити за світло по 12 тисяч на місяць

Власники квартир нової київської багатоповерхівки скаржаться на підвищення тарифу за електроенергію — 12 тисяч гривень з 1 квартири. Саме таку ціну їм доводиться платити з грудня минулого року, коли забудовник поставив їх перед фактом — будинок переводять на комерційний тариф. Про це розповіла киянка у програмі «Сніданок з 1+1», пише kyiv-future.com.ua.

Мешканка новобудови Галина кілька місяців тому переїхала до нової квартири. Ще у листопаді їй прийшла платіжка за електрику на сумму 2000 грн, а за грудень — понад 10 тисяч.

«Жити неможливо — ми вже просто без копійки залишилися», — сказала жінка.

Згодом виявилося, що забудовник встановив нові правила для мешканців — з грудня всі мають платити за комерційним тарифом. Замість 1,68 грн за кіловат ціна — 5,7 грн. Раніше їм повідомили, що забудовник компенсуватиме різницю в тарифах між оплатою комунальних платежів та тим, що отримує будівельний майданчик. Однак пізніше все вийшло інакше — всі квартири продали, але нічого не добудували, до того ж підвищили тариф на електрику.

Жителі новобудови скаржаться. Нещодавно навіть влаштували через це мітинг, коли зібралися біля офісу забудовника, проте проблему так і не вдалося вирішити.

Адвокат Лаврентій Царук радить з цього приводу звертатися зі скаргами до Держпродспоживслужби, ДАСІ та подавати до суду. А якщо після цього ситуація не зміниться на краще, тоді створювати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та вибирати, куди підключитися до електромереж без посередників.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.