Вівторок, 30 Квітня, 2024

Київська дитяча залізниця: чи можна покататися з вітерцем

У столиці багато місць, де можна перепочити з дітьми. Одна з них дитяча залізниця. Чим вона цікава, читайте у матеріалі на kyiv-future.

Історія дороги

Ідея будівництва дитячої залізниці з’явилася ще 1935-1936 років. Також хотіли побудувати зразково обладнані дитячі шосейні дороги та невеликий дитячий річковий порт із примиканням ДЗ. Це так і залишилося ідеєю.

Київська дитяча залізниця відкрита ще з 1953 року, зараз там зроблено ремонт, гарні та доглянуті станції. Оновлена ​​залізниця та парк навколо це справді тепер місцева перлина, куди не соромно приїхати сім’єю та з іншого міста на день. Дитяча залізниця та атракціон, та навчальна дорога для школярів.

Дві станції, сидячі вагони, діти у ролі провідників та машиністів. У свята вагони водить справжній паровоз.

Це столичний залізничний вокзал у мініатюрі. Тут проходять практику юні залізничники, це виглядає вражаюче. Маленькі провідники, оголошують відправлення поїздів також діти, але під контролем досвідчених співробітників.

У самому складі ретро-вагон та звичайні, також додався party вагон для святкування дитячих свят.

До речі, у приміщення дитячого залізничного вокзалу музей із цікавими макетами. Багато поїздів, гарні панорами, атрибутика. З червня у мешканців столиці знову з’явилася можливість покататися з вітерцем, корисні знання на екскурсії та знайомство з юними майбутніми співробітниками залізниці. Вокзал виглядає дуже реалістично та правдоподібно.

Відмінне дозвілля для дітей та дорослих

Якщо знайомити дітей із залізницею, то варто почати саме з цього місця. Можна припаркуватись біля Сирецького парку або дійти/доїхати від метро Дорогожичі. На платформі ви побачите склад із чистенькими вагончиками та покращеним сьомим. При вході у вагон зустрічають старанні дітки-провідники: допомагають зайти у вагон, подають руку, паралельно проводять міні-екскурсію. З вагона видно весь Сирецький парк, що теж цікаво. Усередині тепло. Прогулянка триває 30 хвилин із зупинкою на одній станції (близько 10 хвилин). Сідати можна з будь-якої сторони, все одно все побачите; тому що поїздка буде спочатку в одному напрямку, а потім у зворотному. У зимовий час склад прикрашений гірляндами чарівно виглядає у вечірній час. До речі, на залізниці бажаючі школярі від 10 до 15 років можуть навчатися безкоштовно. Загалом, враження дуже добрі, рекомендуємо.

Дітям сподобається ця маленька подорож дитячою залізницею. Обслуговуючий персонал “Дитячої залізниці” діти підлітки. Ставляться до своєї роботи відповідально: стежать за висадкою та посадкою пасажирів, відчиняють/зачиняють двері, роблять відмашки прапорцями, контролюють порядок. Після подорожі та екскурсії можна зробити багато фотографій діток на паровозах та прогулятися сім’єю у Сирецькому парку, який особливо чарівний восени.

До речі, біля вокзалу дитячий майданчик, на якому можна почекати свій поїзд.

Як дістатися 

Знаходиться “Дитяча залізниця”   у Шевченківському районі міста, за адресою вул. Парково-Сирецька, 4. Найближча станція метро Сирець.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.