Субота, 20 Квітня, 2024

У Києві зносять скандальний Шулявський міст: апокаліпсис продовжується

16 березня в Києві почали зносити Шулявський міст. Відомо, що він був побудований ще в 1964 році. Через двадцять років була проведена перша реконструкція. Два роки тому Шулявський міст знову почав валитися, а зараз все дійшло до пікової точки. Тому було прийнято рішення його знести. У ніч, з 16 на 17 березня, дана подія відвідав мер Києва Віталій Кличко. З його слів, демонтаж закінчать до квітня, а потім почнуть будувати новий міст. Також Кличко додав, що згідно з підрахунками, реконструкція триватиме 17 місяців. 

Відзначимо, в 2017 році, коли міст обрушився, під ним ще можна було проїхати, а зараз це зробити дуже важко. Кyiv-future.com.ua дізнавався всі подробиці.

Як киянам не потрапити в затори?

Кияни розповідають, що не можуть вчасно дістатися на роботу і «стоять» в заторах близько години. У соціальних мережах мешканці міста розповідають, що через проблеми з Шулявським мостом, вони витрачають більше грошей на паливо, адже це зайві літри. Також скаржаться на вихлопні гази, які забруднюють навколишнє середовище і псують повітря. Більш того, жителі міста кажуть, що через запізнення у них відмінилися деякі угоди, які спричинили за собою значні збитки. Не залишили без уваги і парковки, адже в годину-пік поставити машину практично неможливо.

Для того, щоб не потрапити в затори, заздалегідь дізнайтеся які на даний момент найбільш проблемні ділянки. Якщо ви прямуєте в центр, то бажано проїхати по проспекту Леся Курбаса, уздовж руху швидкісного трамвая. Але будьте готові до того, що там також можуть бути затори, але не такі значні як по проспекту Перемоги. Також ви можете проїхати під Шулявським мостом, але повернути на вулицю Теліги ви не зможете.

Якщо ви їдете з центру, то перед мостом зможете повернути праворуч в сторону метро Петрівка. Також на перехресті з вулицею Гарматна ви зможете повернути в бік Індустріального моста.

Якщо ви їдете по вулиці Вадима Гетьмана, то будьте готові до того, що перед мостом потрібно буде піти на з’їзд. Повороту наліво, в сторону проспекту, щоб проїхати на Святошино, немає. Проте водії порушують правила дорожнього руху, не дивлячись на пост поліції. Найближчим часом схему руху допрацюють, а поки слід бути обережними, щоб не потрапити на очі патрульних.

Скандал за скандалом

Варто зазначити, що неодноразово гостро поставало питання про знесення Шулявського моста. Проте дату реконструкції постійно в КМДА переносили. Після події в 2017 році Віталій Кличко обіцяв, що жителі міста зможуть побачити новий міст вже в 2019 році, але не склалося. З тих пір і почалася, так звана, «метушня».

Причини були названі різні – то будівельні матеріали не закупили, то грошей не вистачає, то інші проблеми на порядку денному. Кілька разів міст закривали на реконструкцію, потім приймали рішення про знесення, а потім просто ходили «по колу». На даний момент вже нарешті почали знесення скандального Шулявського моста.

На якому етапі реконструкція?

Цікаво, що в соціальній мережі Інстаграм з’явився аккаунт Шулявського моста. На його сторінку підписалися вже понад 8 тисяч людей.

На даний момент вже закінчився тиждень реконструкції. Уже демонтували по два дорожніх блока з боку вулиці Довженка і вулиці Гетьмана.

За словами Шулявського моста, він хоче швидше до нас повернутися.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.