Четвер, 28 Березня, 2024

Конопляне ноу-хау: в Києві будують "веселі" будинки

Чи чули ви коли-небудь про екологічне будівництво? Це новинка, яка в майбутньому стане трендом. А її особливістю є те, що хати будуватимуть  з технічної коноплі. Так, в Києві вже з’явилися декілька таких будинків. Kyiv-future дізнавався всі подробиці нового будівництва.

Автори проекту стверджують, що такі будинки дозволять жителям економити. А також, завдяки будівельній коноплі, вони будуть набагато довше зберігати тепло і підтримувати потрібну вологість повітря. Влітку ж не потрібно буде купувати кондиціонер, адже стіни з коноплі будуть автоматично охолоджуватися. До речі, якщо будинок буде знаходитися біля дороги, то ви не почуєте зайвих звуків.

Варто відзначити, що житло з конопель коштує на двадцять п’ять відсотків дорожче, ніж звичайні будинки з цегли. Проте ціна незабаром окупиться. За словами авторів проекту, таке придбання окупиться завдяки своїй енергоефективності. До речі, конопля – це пожежобезпечний матеріал, який не боїться ні цвілі, ні грибка, ні шкідників. Його використовують як для утеплення дерев’яних стін, так і для цегляних.

Відомо, що “веселі” будинки з’являються не тільки в Україні. У список увійшли Польща, Сполучені Штати Америки та Франція. На даний момент такий будинок є в Сан-Франциско. Автор проекту розповідає, що побудували конопляне житло в Сан-Франциско для того, щоб люди могли приїжджати туди, пожити якийсь час і зрозуміти наскільки їм затишно і комфортно буде мешкати  в такому будинку, якщо вони придбають в ньому квартиру.

Цікаво, що будинки з технічних конопель, так би мовити, рухливі. Тобто, їм можна надавати абсолютно будь-яку форму. Більш того, таке житло можна побудувати навіть на колесах.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.