П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Екодрова з опалого листя

Осінь у столиці не лише красива пора року, а й великий клопіт: опале листя, сухі зламані гілки, повалені негодою дерева, сухі рослини захаращують вулиці і двори. Двірникам і комунальникам додається роботи. Мешканці багатоповерхових будинків скаржаться, що листя за ногами наноситься до під’їздів і офісів. А так хочеться, щоб чарівна золота пора тільки радувала око!

Заступник голови Управління екології і природних ресурсів Києва Олексій Король зазначає, що протягом року у столиці накопичується більше 120 000 кубічних метрів рослинних відходів. З усієї цієї маси тільки 60% опалого листя компостується.

Kyiv.future.com.ua дізналися: міська рада планує вже у наступному році збудувати комплекс, що перероблятиме опале листя. Адже увесь цивілізований світ дбає про екологію та вкладає кошти в екологічні ініціативи. Не збирається пасти задніх і столиця. Згаданий комплекс – одна із таких ініціатив. Суху деревину, листя та інші рослинні відходи тут перероблятимуть на паливні брикети – екодрова.

Такий комплекс сприятиме збереженню навколишнього середовища, не буде зіпсовано шкідливими випарами від спалювання повітря столиці. А ще вчасна очистка ґрунту від опалого листя і сухостою збереже насіння і коріння рослин, запобігатиме збідненню ґрунту.

У Київській міській раді комплекс з переробки листя і сухостою планують побудувати на вулиці Вирлицькій, що неполалік від Бортницької станції аерації. Управління екології вже подало бюджет на його створення у 2019 році.

Будівництво комплексу – ще один крок до покращення екологічної ситуації у нашому місті.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.