Середа, 24 Квітня, 2024

У столиці презентували інтерактивний атлас України

Ніхто з нас не знає історію. Точніше, ми не знаємо її комплексно. Ми можемо знати дату походів Богдана Хмельницького, точно розуміти причини перемог та поразок у битвах, але зрозуміти контекст всієї події важко. Банально, ми не знаємо, який був клімат у той рік, як жили селяни, в яких кордонах були міста, біля яких відбувалися найважливіші битви. Спробували структурувати ці знання вчені з Гарвардського університету. Як – читайте на kyiv-future.com.ua

Універсальний атлас для вивчення географії та історії України представили сьогодні студентам Києво-Могилянської академії.
Презентувала проект та демонструвала його можливості доцент Українського католицького університету Вікторія Середа.
Дослідниця розповідає, що цей атлас – можливість побачити Україну зовсім з іншого боку. У кожного користувача буде можливість отримати надзвичайний досвід та дізнатися про державу більше.
Звісно, на даному етапі атласу неможливо задати питання, пов’язане з надскладним масивом знань. Наприклад, сьогодні ви не дізнаєтеся, скільки населення було в Україні за часів Трипілля, проте, зможете побачити генеалогію Русі, дізнатися про історичне Поділля та заглибитися у тему Голодомору.
До речі, дослідження останньої теми, як раз і лягло в основу створення інтерактивного атласу.
Студенти, для яких була і проведена презентація, розповідають, що така інновація буде корисна не тільки спеціалістам. Її можна буде сміливо вводити, як допоміжний засіб навчання у школі.
Теперішні майже дипломовані історики розповідають, що на початку їхнього навчання такий атлас був би дуже і дуже корисним.
Річ у тому, що у школах не навчають комплексному підходу до історичної проблеми. Студенти вважають, що такий атлас допоміг би краще зрозуміти феномен виникнення козацтва в Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.