Четвер, 25 Квітня, 2024

З'явилася інтерактивна мапа України для вивчення історії 30-х років

Як, жартома кажуть історики, про наше минуле ніхто точно не знає. Дійсно, навіть ті періоди, які мають фото і відео висвітлення все одно для нас лишають невідомими. Ми не знаємо, до чого прагнули наші пращури, що робили, аби підвищити свій рівень життя. Ми не знаємо їх особистих історій. Київський активіст створив інтерактивну мапу України, за допомогою якої можна дізнатися про історію нашої країни в 30-ті роки. Дізнавався та випробував у дії kyiv-future.com.ua

На перший погляд – це звичайнісінька мапа, який зняв супутник землі. Проте, відрізняє її від географічних те, що на мапі нанесені позначки з листами та фотоапаратами. 

Вони позначають свідчення, які були зібрані істориками. Конверт означає текстову історію, фотоапарат – фотодоказ, кіноплівка – відео-розповідь очевидців. Всі докази присвячені найбільш суперечливому періоду – 1930-м рокам, а саме події, яку довести всьому світу ми досі не можемо – Голодомору. 

Олександр, який є розробником інтерактивної мапи, розповідає на своїй сторінці у соціальній мережі, що був вражений, як багато спогадів зараз можна зібрати по даній темі. Тому він вирішив їх упорядкувати, аби легше було вивчати суперечливий період. Крім цього, хлопець хоче показати, наскільки важливо згадувати не просто статистику, а й кожні історію індивідуально. 

Ще одна розробка, яка не залишить байдужими любителів історії – пошук кількості носіїв свого прізвища. Ним займається сайт “Рідні”. Тут можна ввести своє прізвище та дізнатися, скільки ще українців зараз проживає з ним. 

Крім цього, можна дізнатися, з якого року ваші ймовірні пращури були внесені у козацькі реєстри. Якщо ж ви хочете більше дізнатися про своїх родичів, тут вам нададуть інструкцію, як це можна зробити, в яких архівах шукати і скільки часу у вас займе пошук історії пращурів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.