Четвер, 25 Квітня, 2024

Індивідуальні номерні знаки на авто тепер можна замовити онлайн

Як стало відомо kyiv-future.com.ua, 12 лютого поточного року вступив в дію оприлюднений напередодні наказ Міністерства внутрішніх справ України № 1058 від 26.12.2018 р.  «Про внесення змін до Порядку замовлення, видачі та обліку номерних знаків автомобілів, виготовлених за індивідуальними замовленнями їх власників».

Закон передбачає наявність вимог до процедури оформлення заявок на виробництво персоналізованих номерних знаків. Нововведення торкнулося безпосередньо процесу оформлення та отримання такого роду замовлень.

Як відомо, раніше вирішення даного питання покладалося на Головний сервісний центр МВС або територіальні сервісні центри за безпосередньої участі власника транспортного засобу. Відтепер же, замовлення персоналізованих номерів можна зробити в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС, без прив’язки до місця реєстрації, або ж за допомогою спеціального онлайн-сервісу.

Останнє нововведення значно спрощує процес отримання персоналізованих номерних знаків, адже відтепер присутність господаря транспортного засобу необхідна тільки безпосередньо при отриманні готового номерного знака.

Крім того, нововведення передбачає право власника персоналізованого автомобільного номера, передати його власнику іншого транспортного засобу, надавши в будь-який з територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України необхідні документи.

Також, акцентується увага на тому, що персоналізовані номери не повинні містити будь-які написи дискримінаційного змісту і натяки на них. Зокрема, забороняються натяки на соціальну, майнову, статеву, професійну дискримінацію, а також щодо місця проживання. Те ж саме стосується і графічних елементів аб’юзивного характеру.

Під забороною також одночасне використання знаків українського та латинського алфавіту, крім таких, що збігаються за написанням.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.