Неділя, 19 Травня, 2024

Як розвинути словниковий запас англійської мови

При вивченні англійської мови студенти часто стикаються з труднощами, коли справа доходить до застосування знань на практиці. Виникає парадоксальна ситуація: студент може в цілому знати англійську мову на досить хорошому рівні, але в реальному спілкуванні з іноземцями йому важко підтримувати діалог, і вся розмова зводиться до стандартного набору фраз. Подібні проблеми пов’язані з недостатнім словниковим запасом.

Вважається, що для того, щоб підтримати розмову іноземною мовою, досить знати 200-250 базових слів. Освоївши лексикон в 2000 слів, можна повноцінно спілкуватися на різні теми. Більш великий словниковий запас потрібен для професійної діяльності – в такому випадку потрібно освоїти спеціальні терміни, професійний жаргон і т.д.

Для того, щоб заговорити по-англійськи, не так важливо вивчити якомога більше слів. Набагато важливіше освоювати лексикон в правильному порядку. Тому, якщо ви вивчаєте англійську мову самостійно, просте заучування нових слів зі словника не дасть необхідного ефекту. Замість цього краще скористатися спеціальними підручниками для розвитку словникового запасу. З усього розмаїття посібників, представлених на видавничому ринку, на особливу увагу заслуговує підручник English Vocabulary in Use Advanced, випущений в британському видавництві Cambridge University Press. Він входить в серію книг для вивчення лексики англійської мови на різних рівнях – від Elementary Advanced.

Особливості підручника English Vocabulary in Use Advanced

Підручник призначений для тих, хто вже володіє англійською мовою на рівні Upper-Intermediate і хоче підвищити свій словниковий запас до нового рівня.

Книга містить більше 2000 нових слів і виразів. Кожна лексична одиниця подається в контекстах, типових для її вживання в сучасній англійській мові.

Підручник грунтується на матеріалах лексичного фонду Кембриджського міжнародного корпусу. Це є гарантією того, що в підручнику представлена ​​найактуальніша, сучасна і поширена лексика англійської мови.

English Vocabulary in Use Advanced

У поясненні до слів і виразів не тільки пояснюється значення лексичної одиниці, а й вказуються його особливості (наприклад, чи є воно формальним або неформальним, з якими словами поєднується і т.д.). У більшості розділів підручника на додаток до теоретичного матеріалу вказані адреси англомовних сайтів, які допоможуть студентам застосовувати отримані знання на практиці.

Крім теоретичної інформації, в підручнику запропоновані стратегії для успішного розвитку словникового запасу.

Підручник English Vocabulary in Use Advanced можна купити в інтернет-магазині Britishbook.

Структура підручника English Vocabulary in Use Advanced

Підручник складається зі 100 розділів, в кожному з яких представлено кілька нових лексичних одиниць. Матеріал в кожному розділі організований традиційно для підручників серії English Vocabulary in Use: нова тема займає розворот книги.

У лівій частині розвороту пояснюється значення слів і виразів, подається інформація про особливості їх вживання, стилістичні нюанси, сполучуваності слів один з одним. У правій частині містяться вправи на відпрацювання навичок слововживання. Як правило, це стандартні вправи на підстановку слова в речення. Але також зустрічаються і інші види вправ: підбір синонімів, переплутані уривки пропозицій, кросворди і т.д.

Окремі розділи підручника присвячені вивченню фразових дієслів. Теоретичний матеріал тут також супроводжується вправами. У заключному блоці підручника подані ключі до вправ.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.