Вівторок, 30 Квітня, 2024

Коли потрібно змінювати масло в автомобілі: поради киянам

Автомобільне масло – як вода для людини – виконує чимало важливих функцій, без яких нормальна робота машини була б неможливою. Киянам потрібно ретельно стежити за станом масла і час-від-часу змінювати його, аби автомобіль служив довго і безперебійно. У цій статті ми розкажемо, чому варто обирати масло Хадо для автомобіля і коли його потрібно замінювати.

Перше і найголовніше – правильно підходити до вибору автомобільного масла

Масло Хадо для автомобілів – один з найпопулярніших доступних сучасних варіантів автомобільного масла, яке часто рекомендують використовувати у салонах провідні фахівці Києва. Масло від цього виробника відрізняється від інших, передусім, універсальністю, адже Хадо вже багато років дбає про те, щоб однаково якісно забезпечити власників сучасних автомобілів хорошим маслом для надійної роботи машини.

Масло Хадо виготовляють у Голландії з цілковитою відповідністю міжнародним стандартам та допускам, надає якісний набір присадок та містить нанокомпонент Ревіталізант. Приємним бонусом для українських водіїв стане можливість онлайн-підбору відповідного виду масла для окремої моделі автомобіля.

Далі – перевірте стан наявного масла

Для того, щоб перевірити стан автомобільного масла і визначити, чи настав час його замінювати, потрібно зробити послідовно кілька простих речей:

1.    Приготуйте чистий білий аркуш;

2.    Відкрийте капот і витягніть щуп для перевірки стану та рівня масла. Щуп покаже, наскільки багато автомобіль «споживає» масло;

3.    «Капніть» за допомогою щупа краплю масла на аркуш. Крапля повинна бути більш-менш акуратною для отримання точніших результатів;

4.    Залиште аркуш з краплею масла на кілька хвилин для висихання;

5.    Після висихання масла на аркуші огляньте листок.

Чим світлішою буде отримана крапля масла, тим кращим є його стан. Світла крапля говорить нам про те, що масло можна поки що не змінювати, а лише поповнити його кількість при необхідності. Якщо ж крапля темного кольору, потрібно одразу ж замінити масло.

Лайфхаки для київських водіїв

Якщо вам не хочеться кожного разу ось так перевіряти стан автомобільного масла, то краще зробити наступне:

1.    Зафіксуйте дату останнього оновлення автомобільного масла у блокноті чи в смартфоні і зберігайте цю інформацію десь в автомобілі. Вкажіть, яким маслом ви користувалися останнього разу та скільки масла доливали;

2.    Слідкуйте за пробігом вашого автомобіля. Через 10-20 тисяч кілометрів пробігу автомобіля (залежно від особливостей марки, року випуску та інших технічних характеристик) потрібно робити огляд і заміну автомобільного масла.

Такий спосіб дещо заощадить ваш час і зусилля, однак фахівці, все ж, радять частіше перевіряти стан масла саме за допомогою вищезгаданого методу, особливо тоді, коли ви його замінюєте на новий вид масла. Справа в тому, що в наші дні не можна бути впевненим на 100% у якості масла від деяких виробників. Тому краще застосовувати перевірене масло від добре відомих компаній, аби машина служила безперебійно та довговічно. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.