Вівторок, 30 Квітня, 2024

“Прем’єр-Палас”: історія найбільшого готелю Києва

У Києві є багато різних гостинець. Ми докладно розповімо про історичний готель “Прем’єр- Палас”. Далі на kyiv-future.

Найбільший готель в столиці

У готелю “Прем’єр- Палас” дуже яскрава історія з усіх столичних готелів. Його двері для гостей вперше відчинилися в 1912 році. Раніше тут був житловий будинок з ліфтом на сорок п’ять квартир. Також було центральне опалення і водопостачання. Це один з найстаріших готелі міста, який працює до цих пір. До речі, в 2001 році він отримав статус п’ятизіркового. Зараз готель складається з двох будівель.

Спочатку “Palast-Hotel” -був 7-поверховим  готелем в центрі міста. У ньому було облаштовано сто п’ятдесят номерів комфортабельних номерів з електрикою, телефоном і водопроводом. За бажанням постояльців могли подати кінний екіпаж або машину. А кафе і ресторан розраховано на тисячу гостей. У них часто влаштовували урочисті прийоми.

Готелем керував громадянин Австро-Угорської імперії Я. Целлермайєр. Однак він жив в Києві. Орендував він готель за тридцять шість тисяч рублів на рік і постійно її піарив. Тому готель “швидко став найсучаснішим в столиці.

Військові роки

У 18 році готель був пошкоджений в результаті обстрілу столиці. В цьому ж році тут переховувався гетьман Павло Скоропадський. В одному з номерів підписав документ про зречення від влади. До речі, в готелі є номер “Гетьман”, які було створено, як нагадування про ці історичні події.

У 1919 році “Палас-Отель” був найбільшим в столиці. Тут  було сто  тридцять шість номерів. У роки другої світової війни він був частково зруйнований. Зокрема, в 43 році, коли столицю покидали німецькі війська.

Нове життя

Після війни готель відбудовували. Також з’єднали колишню готельну будівлю на розі з сусіднім по бульвару Шевченка. Таким чином з’явився готель, який і зберігся і в сучасності. Загальна площа будівлі – 3000 метрів. До речі, в 53 році готель перейменували в “Україні”. Ця назва була до 2005 року.

Чим відомий готель

У ньому жили багато зірок 20 століття. Наприклад, А. Вертинський. До речі, один з люкс-номер носить його ім’я.

Також тут зупинилася актриса Л. Орлова. У 62 році вона дала покоївки незвичайне розпорядження. 60-річна зірка для того, щоб підтримувати хорошу фізичну форму, попросила встановити телефон на шафу. Для того, щоб туди забиратися, щоб відповісти на дзвінок. Таким чином, Орлова виконувала “вправи”. Знаменитість ставала на стілець і тягнулася до телефону, що стоїть на шафі.

Також тут жив Л. Утьосов. До речі, на двері він залишив записку “Не будіть, а то буду погано співати”.

Також тут зупинявся В. Висоцький. У готель є двокімнатний люкс, який носить його ім’я.

За роки незалежності країни в готелі зупинялися багато зарубіжних зіркок. Наприклад, співак Брайан Адамс, Елтон Джон, Ленні Кравіц, Хуліо Іглесіас, Монсеррат Кабальє. Також відомі поп виконавиці: К. Агілера Брітні Спірс, Неллі Фуртадо. Група Depeche Mode. Крім того, футболісти Д. Бекхем і Роналдо, а також інші зірки спорту. Письменник Пауло Коельо, актори Софі Лорен і Стівен Спілбер і багато інших.

Як дістатися

Знаходиться в самому серці Києва за адресою: бульвар Тараса Шевченка / вулиця Пушкінська, 5-7 / 29. Найближчі станції метро «Театральна», «Університет”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.