П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хлібопекарські підприємства України підписали меморандум

Як повідомили Kyiv-future.com.ua, в березні дванадцять керівників підприємств з випікання хлібобулочних виробів з різних регіонів нашої країни в Києві підписали меморандум про створення Мережі енергоефективних хлібопекарів. До створення такого об’єднання підприємства змусило збільшення ставки оподаткування на викиди вуглекислого газу. Таке збільшення змушує вітчизняний бізнес шукати шляхи зменшення споживання енергетичних ресурсів. Хоча ставки оподаткування в Україні найменші в світі. Наприклад, Данія, Німеччина, Бельгія, Швеція платять від тридцяти до ста двадцяти євро за тонну викиду вуглекислого газу, Польща – один євро, а Україна все десять копійок. Як ми знаємо, в минулому році під час внесення змін до бюджету ставки на СО2 були підняті. Отримані кошти від такого збільшення підуть до державного бюджету. Кабінет міністрів планує перерозподілити ці кошти на підтримку проектів, спрямованих на підвищення енергетичної ефективності цієї галузі промисловості.

Директор проекту «Консультування підприємств з проблем енергоефетивності Рікардр Кюльхай, виступаючи під час підписання меморандуму, підкреслив, що Мережа енергоефективних хлібопекарів – перша в Україні галузева мережу такої спрямованості. Це потужний сигнал про те, що українська влада прагне поліпшити ситуацію з енергоефективністю в промисловості.

Меморандумом передбачається початок процесу аудиту на цих підприємствах, потім будуть визначені заходи, які необхідно впровадити з метою досягнення найвищої енергетичної ефективності. До речі, такі мережі успішно функціонують в Німеччині. Там капіталовкладення в один мільйон євро в енергоефективність скоротило річні витрати на п’ятсот мільйонів євро. Серед підприємств, які підписали меморандум, такі відомі бренди як «Київхліб», БКК, «ХЛІБОДАР», «Наша булочка», «КОЗЯТИНХЛІБ», «Твій хліб», «Хліб Токмака та інші.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.