Середа, 24 Квітня, 2024

Портвейн

Портвейн відноситься до категорії кріплених вин з великим вмістом цукру. Його батьківщиною вважається північна частина Португалії. Поряд з червоною версією «хмільного напою», найбільш відомою в усьому світі, існує і марка білого портвейну. У даного напою є багато прихильників. Справжній портвейн winefood.ua/vino/filter/tip-is-porto – це брутальний алкоголь, який має правила і традиції свого вживання і, звичайно ж, багату історію.
Португальські кріплені вина вважаються еталоном, спробувавши які одного разу, на все життя запам’ятовуєш їх терпкість в поєднанні з солодкістю, що «тягнеться», і безмежною насиченістю. Нарівні з шампанським і коньяком, справжній портвейн може бути виготовлений тільки на території Португалії з виноградної сировини, що виростає там – і це закріплено законодавством. Місцеві винороби виробляють напій, який виготовляється не тільки за старовинною рецептурою, яка налічує кілька століть, але і з урахуванням всіх нюансів і тонкощів, що надає «порто» ні з чим не зрівнянний смак і «букет» ароматів.

Зачаровує і неповторний світ «порто»

За часів тривалої ворожнечі між Французькою короною і Англійським престолом (в сімнадцятому-вісімнадцятому столітті) португальським виноробам вдалося вдало скористатися ситуацією, що склалася, зробивши свою країну центром постачання англійців вином, в постачанні якого їм було відмовлено Францією. Через тривалі перевезення, напої втрачали свої смакові властивості і їх почали розбавляти більш міцним алкоголем, щоб збільшити термін зберігання. Бренді служило, свого роду, закріплювачем органолептики і не давало вину скисати, а давало можливість отримати додатковий аромат.

Зупинка процесу бродіння, завдяки високій концентрації алкоголю, дозволяла зберегти великі показники рівня цукру і вино набувало значиму солодкість. Тому справжній португальський портвейн winefood.ua/vino – це автентичний напій, отриманий завдяки випадковостям, необхідності і значної частки прагматизму місцевих майстрів виноробства.

Традиції у вживанні міцних вин

Справжній портвейн – самодостатній алкоголь, абсолютно не потребує додаткових «компаньйонів». Його рекомендується пити маленькими ковтками, не поспішаючи, отримуючи справжнє задоволення від багатогранного післясмаку, що розкривається в роті. Портвейн – це справжній представник напоїв для завершення застілля. Його приймають в якості «дижестива».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.