П’ятниця, 29 Березня, 2024

Будуємо заміський будинок: що необхідно врахувати?

Літо – час відпусток. Однак для багатьох, це ще й пора активних робіт. Багато хто з нас саме влітку починає довгоочікуваний ремонт чи будівництво, зважаючи на сприятливі погодні умови і наявність вільного часу. Висадка квітів на клумбу, фарбування огорожі або альтанки на дачній ділянці – це своєрідна трудова психотерапія, що дозволяє абстрагуватися від міської суєти.

Однак бувають і складні види робіт, де не обійтися без досвідчених фахівців. Особливо це стосується будівництва. Прийнявши рішення про будівництво заміського будинку, будьте готові до пошуку досвідчених фахівців, які зможуть реалізувати ваші задуми не тільки швидко, але й якісно. В іншому випадку, розпочинати будівництво – безглуздо. Наприклад, заливка фундаменту, зведення стін, перегородок, перекриттів; монтаж стропильної системи двосхилого даху; покрівельні роботи; встановлення вікон і дверей; внутрішні оздоблювальні роботи; прокладення інженерних мереж і комунікацій – практично всі етапи зведення споруди вимагають участі кваліфікованих фахівців.

 

стройка

Етапи будівництва

Отже, між фактом рішення про будівництво заміського будинку або дачі і хвилюючим моментом заселення, існує ціла низка важливих кроків, основні з яких наводяться нижче.

Крок 1

Підготовка місця під забудову. Залежно від особливостей ґрунту, можуть проводитися його випробування, а також оцінка підземних вод, вирівнювання ділянки і розчищення перед фактичним будівництвом.

Крок 2 

Початкова стадія. Передбачає заливку фундаменту визначеної квадратури, а також установку дренажів, бар’єрів від вологи та ін.

Крок 3 

Базова стадія. Включає в себе установку внутрішніх і зовнішніх опорних конструкцій, зведення стін, укладання комунікацій – електричних і сантехнічних, монтаж опор даху і укладку покрівельного матеріалу, жолобів та ізоляції.

Крок 4 

Завершальна стадія. Саме на цій стадії споруда вже буде нагадувати будинок. Крок передбачає установку вікон і дверей. Тому, ви зможете потроху заповнювати будинок майном. На цьому етапі у вашому домі знайдеться багато роботи для сантехніків, електриків, столярів, укладальників плитки та інших майстрів, яким ви довірите внутрішні роботи.

Крок 5 

Внутрішнє оздоблення та дизайн. Незважаючи на те, що безпосередньо стадія будівництва завершена і споруда цілком собі стала нагадувати будинок вашої мрії, на цьому роботи далеко не завершені. Попереду ще один важливий крок, від якого буде залежати те, як ви будете відчувати себе у новому будинку. Йдеться про дизайн інтер’єру. Пишна класика, недбалий лофт або строгий хай-тек – перш за все, варто звернути увагу на відповідність стилю вашому життєвому укладу. Адже головне – зручність. Відповідно до обраного стилю підбираються меблі, текстиль, елементи декору.

Ура! З новосіллям! В основному, все завершено, і ви фактично готові до заселення. Настає стадія психологічного звикання. У нашому випадку – це дуже приємно. Всі речі належить розкласти так, щоб було зручно ними користуватися. А якщо ви «втягнулися» у процес будівництва займіться ландшафтним дизайном прибудинкової ділянки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.