Четвер, 28 Березня, 2024

Флердоранж у весільному букеті

Флердоранж – невід’ємний супутник наречених в їх весільному букеті. Він має асоціації про невинність і ніжність чистоти. І все – завдяки одній з давніх легенд, згідно з якою бог Зевс перед весіллям з Герою – богинею землі – подарував не абищо, а справжній апельсиновий сад.

Гера, в свою чергу, прекрасно знаючи велелюбний характер свого майбутнього чоловіка, хотіла втримати його від чергової любовної пригоди. Що ж, їй це вдалося. Перша шлюбна ніч у Зевса і Гери тривала 300 років.

цветы

Яким же чином Гера втримала чоловіка поруч з собою на цілих три століття?

Завдяки отриманому подарунку: вона йшла углиб апельсинового саду і здійснювала там обмивання, вдихала аромат квітів цитрусових – флердоранжа – і таким чином повертала собі невинну привабливість.

Так чи інакше, але здавна в букет нареченої і в її прикраси прийнято додавати флердоранж. За старих часів він навіть був інгредієнтом для приворотного зілля. Згідно з традицією, перед весіллям наречена повинна була сама для себе сплести вінок з флердоранжа і з ним йти до вівтаря. І тоді шлюб буде міцним і тривалим, а у пари народиться багато дітей.

Але флердоранж з цитрусових могли надягати лише ті, хто виходив заміж вперше. Благо винахідливі жінки швидко знайшли вихід із ситуації – і стали використовувати замість цитрусових квіти конвалій і взагалі – схожих за розміром і кольором.

Так в сучасні букети в місті Київ увійшла істотна різноманітність. Так що зовсім не обов’язково складати букет флердоранжа виключно з цитрусових.

Більш того, сьогодні нерідко природні квіти успішно замінюють штучними, з відповідним ароматизатором – ефірною олією або цитрусовим.

До речі, про аромат. Це не просто приємний запах. Вважається, що аромат справжнього флердоранжа привертає добрих духів, які будуть допомагати парі в самих різних сімейних негараздах, подолати труднощі.

Аромат флердоранжа використовувався в східній культурі для медитацій, йому приписували ефект найсильнішого афродізіака, що підсилює любовний потяг.

Зрозуміло, справа не в магії, але в будь-якому випадку аромат флердоранжа є дуже чуттєвим і приємним. Як стверджують фахівці сучасної ароматотерапії, він відноситься ще і до природних антидепресантів, що допомагає заспокоїтися, впоратися зі стресами, позбутися від тривог і поліпшити сон.

Пропоновані сьогодні штучні варіанти флердоранжа пропонуються в самих різних зовнішніх і ароматичних виконаннях. Так популярними є такі аромати:

  • квіткові з нотками гіркого апельсина;
  • персикові;
  • поєднання жасмину і троянди;
  • багато інших – відрізняються чуттєвістю і ніжністю.

Флердоранж – яким би вони не був обраний – як і раніше буде надзвичайно доречним в якості аксесуару будь-якої нареченої і вже звичайно – у весільному букеті. Тому нареченій варто задуматися про такий варіант, так як він додасть образу шарму. Щоб більш точно підібрати свій варіант, краще звернутися до фахівців у цій галузі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.