П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Думка вчених про чакри

Ви коли-небудь відчували стрес у своєму житті, а ваша шлунково-кишкова система виходила з ладу? Як щодо тривалих періодів тривоги, коли ваш сон був неміцним?

Йоги можуть вказувати на дисбаланс в маніпура чакри. Вчені вкажуть на зв’язок кишечника з розумом і його дисбаланс. І ті, і інші будуть праві. Для деяких йогів візуалізація і відчуття енергії чакр дуже прості. Для інших це трохи більше езотерична ідея.

Функції та якості Маніпура Чакри

Маніпура Чакра मणिपूर — третя чакра. Виражається як гнів або вогняне самовладання.

Також відома як поперековий центр, вона розташована в поперековій ділянці навпроти пупка. Нерви маніпура чакри діють на травну систему і всі внутрішні органи і залози, такі як селезінка, печінка, нирки і наднирники. Є однією з семи чакр, які зберігають і розподіляють енергію; чакри також служать сховищами психологічних або ментальних тенденцій, звичок і бажань, які походять від підсвідомості.

Енергія, яка виходить з маніпура чакри, є вогненною. Зовні це виражається як динамічний ентузіазм з приводу самовдосконалення, іноді надмірно агресивний або безжалісний. Внутрішньо поперековий центр може виражати себе в якості самоконтролю в духовному пошуку. Відповідає стихії вогню. При неправильному напрямку вогненна енергія може посилювати диктаторські або маніпулятивні тенденції. Наприклад, хтось може відмовитися від волі інших людей, намагаючись досягти своїх егоїстичних цілей.

Але вогненна енергія необхідна для духовного шляху. На духовному шляху потрібно розвивати як самоконтроль, щоб утримати себе від шкідливих звичок, так і вироблення величезної кількості енергії для досягнення своєї мети. Чакра маніпура також відповідає жовтому кольору. Енергія тече з неї в десяти променях. Видає звук, схожий на солодкий звук арфи.

Маніпура чакра і ваша травна система. Як це бачать вчені?

Обговорюється точне місцезнаходження маніпура чакри – сонячне сплетіння проти пупка. У будь-якому випадку в кожному місці є пучки нервового сплетення. Якщо ви той, хто задавався питанням, чи мають місця розташування чакр якесь значення, тоді відповідь «так» з точки зору ваших нервових пучків. Сплетення з’єднуються і розгалужуються від блукаючого нерва. Практика йоги активізує і заспокоює блукаючий нерв (в залежності від виду практики), який пов’язаний з парасимпатичною нервової системою – допомагає організму відпочивати і відновлюватися. Таким чином, оскільки чакра маніпури безпосередньо пов’язана з чревним і / або черевним аортальним сплетінням, травна система спрямована на нормальну роботу нервової системи.

Чи знаєте ви, що кишечник з’єднується з мозком через нервові пучки? Так – кишечник розмовляє з мозком! Іншими словами, кишечник інформує мозок про емоції, які він повинен відчувати. Ось чому кишечник зазвичай називають другим мозком. Технічно, цей другий мозок відомий як кишкова нервова система. Він вбудований нейронами від початку (стравохід) до самого кінця (товста кишка). У шлунково-кишковому тракті так багато нейронів, що коли ви їх складаєте, в цілому вони за кількістю переганяють нерви в хребті .Очевидно, багато з того, що роблять нейрони, пов’язане з травленням і засвоєнням поживних речовин. Але багато з того, що вони роблять, не так очевидно. Це місце, де кишечник з’єднується з розумом.

Зовсім недавно наука відкрила, що в органах травної системи є клітини, які виробляють серотонін – важливий нейромедіатор, який пов’язаний зі щастям і почуттям спокою. При дисбалансі ми відчуваємо стрес, занепокоєння і депресію. Ви питаєте, яке це має відношення до травної системи? Близько 90% серотоніну для всього тіла проводиться і знаходиться в кишечнику. Нейрогастроентерологія – нова медична область. Ми тільки розуміємо, як зв’язок між розумом і тілом дійсно працює з наукової точки зору.

У своєму житті, якщо ви відчуваєте дисбаланс вашої маніпура чакри, постарайтеся врівноважити його в своїй практиці йоги.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.