Четвер, 2 Травня, 2024

Оцінка старовинних ікон

Потребують особливого звернення старовинні ікони, оцінити правильно котрі досить важко. Разом з ikona це стає можливим. Спеціаліста з відповідними знаннями достатньо важко знайти на сьогоднішній день. Провести точну оцінку старовинних виробів в короткі терміни зможуть наші оцінщики.

Критерії оцінки

В Україні по-різному оцінюють антикварні ікони. При цьому процесі враховуються такі ключові критерії.

  1. Одним з самих важливих критеріїв є стан антикварної ікони. Спеціалісти вивчають предмет на присутність яких-небудь потертостей, або плям, присутність відколів, подряпин. Експерт відзначає реставраційні роботи, різницю між первинним виглядом ікони та теперішнім станом. Колекціонери женуться як раз за антикварними іконами, котрі знаходяться в кращому стані.
  2. Наступним критерієм є період виготовлення, частіше всього це старовинні ікони кінця 19 – початку 20 віку. Якщо антикварна ікона виготовлена в більш ранньому періоді, відповідно, її вартість зростає.
  3. Найбільш дорогими рахують ікони з біблійною направленістю. Тому велике значення при визначенні вартості є сюжет.
  4. Враховується присутність характерної техніки, по якій можна визначити регіон написання, або прослідкувати риси відомої іконописної школи.
  5. Від матеріалу виготовлення, його якості залежить також вартість ікони.
  6. Особливу цінність представляють ікони, оформленні в срібний оклад. Ще одним популярним варіантом є оформлення кіотами ручної роботи. Майстри використовують для цих цілей дорогоцінні матерії, або каміння.
  7. Оцінщик враховує такий критерій, як присутність підписів на іконі.

Оцінка онлайн

Варто провести оцінку старовинного виробу в справжніх спеціалістів, котрі мають великий досвід в даній сфері. Ікона в залежності від часу, може коштувати різну суму. Вагоме значення має попит покупців в даний момент.

Крім оцінки, спеціалісти займаються викупом старовинних ікон. Для оцінки онлайн достатньо правильно сфотографувати виріб, після чого прислати на сайт. Також ми зможемо відповісти на всі питання, наші спеціалісти зможуть підказати, як і наскільки вигідно можна продати старовинну ікону. Під час оцінки враховується маса факторів, саме тут спеціалісти підкажуть тенденції ринку, реальну вартість виробу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.