П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові проїзні у Києві: що зміниться з 1 квітня

З 1 квітня для киян буде доступна нова «проїзна опція»: на всі види транспорту планують ввести один проїзний. Цікавим є те, що передбачений також пакет «безіліміт». Це майже як турецький чи єгипетський all inclusive:; їзди та катайся скільки хочеш. Подумують у владних кабінетах і про іншу «крайність» – хочуть ввести у продаж проїзні, які діятимуть лише добу, пише kyiv-future.com.ua.

А що з тими проїзними, які є зараз?

У проекті розпорядження Київської міської державної адміністрації вказано, що місячні проїзні будуть діяти і далі. Проте, як кажуть, є нюанси. Їхній термін буде обмежений.

Чи зміниться вартість проїзду?

Вартість разових поїздок залишиться незмінною – 8 гривень. Якщо ж ви поповнюватимете картку одразу на 50 поїздок, то вартість однією становитиме 6 гривень 50 копійок. 

Яка вартість «безлімітного проїзного»

проїзний

Якщо ви хочете повний безліміт (це необмежена кількість поїздок на метро, фунікулері, трамваї, тролейбусі та автобусі), вам доведеться заплатити 1300 гривень. Термін дії – місяць.

На другу половин місяця такий «чудо-квиток» буде вартувати 65- гривень.

Чи будуть якісь знижки?

Лише якщо ви – навчаєтеся.

Для тих, хто навчається у вищих навчальних та професійно-технічних закладах на денній формі навчання, проїзний буде коштувати вдвічі дешевше – 650 гривень.

Якщо ви – учень денної форми навчання, доведеться заплатити 325 гривень за місяць або 52 гривні 50 копійок за другу половину місяця.

А як же міська електричка?

У переліку транспортних засобів, на які поширюється дія безлімітного проїзного, електричка не вказана.

А скільки коштуватимуть звичайні проїзні?

Якщо безліміт вам не потрібен і ви віддаєте перевагу «старим проїзним», ви зможете купити картки з певною кількістю поїздок.

Для того, щоб скористатися ним 46 разів на рік, доведеться заплатити 290 гривень.

Якщо вам потрібно оплатити 62 поїздки, ви витратите 390 гривень.

92 поїздки у метрополітені, автобусі, трамваї, фунікулері чи тролейбусі обійдуться вам в 575 гривен.

За 124 поїздки доведеться сплатити 770 гривень.

Як і у випадку з безлімітними проїзними, ці картки також продаватимуться вдвічі дешевше на другу половину місяця, а студентам доведеться сплатити лише 25% від вартості. 

Короткострокові проїзні

Цей варіант ідеально підійде для тих, хто приїхав до Києва всього на кілька днів. Купувати проїзний на 2 тижні чи місяць – нелогічно, а щоразу стояти в чергах за одноразовими квитками – небажана трата часу.
Якщо вам потрібно покататися по Києву або ви будете користуватися багатьма видами транспорту, вигідніше буде купити безліміт:

  • На 1 день (24 години) коштуватиме 100 гривень.
  • На 2 доби (48 годин) – 10 гривень.
  • Для поїздок протягом трьох діб (72 годин) доведеться виділити 200 гривень.

Зверніть увагу!

У КМДА уточнили, що усі квитки, які будуть придбані до 31 березня 2020 року (тобто до початку вищезгаданих нововведень) будуть діяти лише у метрополітені. 

Ними можна буде користуватися ще рік – до 31 березня 2021 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.