Середа, 8 Травня, 2024

Купівля квартири у столиці: в якому районі найдешевше?

Немає такого киянина, чи «майже киянина», який би не мріяв про купівлю власного житла у столиці. Це цілком природне бажання, проте ціни боляче кусаються. Хтось бере кредит, хтось – розстрочку у забудовника, а хтось економить мало не на всьому, щоб бодай через десять років купити вимріяну житлову площу, пише kyiv-future.com.ua.

Де найдешевше?

Найдешевшу однокімнатну квартиру можна купити у Святошинському районі – за 33 тисячі доларів. Проте за півроку ціни виросли на 10% при тому, що загалом однокімнатні квартири по Києву подорожчали на 13%.

На другому місці за дешевизною – Деснянський район. Найменшу за площею квартиру можна купити в  середньому 33, 9 тисяч доларів.

На третьому – Дніпровський район, за однокімнатну квартиру доведеться заплатити 40 000 доларів.

Якщо говорити про те, де квартири подорожчали найбільше – це Дарницький район. Однушки – від 50 тисяч доларів ( було – 41, 1 тисяч), при цьому найбільше пропозицій щодо продажу однокімнатних квартир саме у цій частині міста.

Широкий вибір також у Голосіївському районі, проте й ціна немаленька – від 56 тисяч доларів.

Найдорожчі квартири, традиційно, на Печерську – за однокімнатну квартиру доведеться викласти 115 тисяч доларів.

Двокімнатні квартири

11

Найвигідніші варіанти двокімнатних квартир варто шукати у Деснянському, Дніпровському та Святошинському районах Києва.

Варіації цін – від 45 тисяч до 48 тисяч доларів. Щодо вибору – то його більше у Дніпровському та Святошинському районах, тому шанс знайти гарний варіант там вищий.

Найбільше подорожчали двокімнатні квартири у Солом’янському районі. Якщо ще півроку тому можна було знайти варіант за 48 тисяч доларів, то тепер – від 62, 5 тисяч. Скачок цін становить 30% (це 14, 25 тисяч доларів).

У Голосіївському районі можна знайти житло за 90 тисяч доларів.

У Шевченківському районі ціна на двокімнатні квартири також стала суттєво вищою – на 20%, або 15 тисяч доларів. Зараз їх продають за 90 тисяч доларів. Таким чином, Шевченківський район є на другому місці за дороговизною. На першому місці Печерськ – за двокімнатне житло доведеться заплатити 140 тисяч доларів.

Трикімнатні квартири

Попри значне зростання цін на вторинному ринку, є у Києві два райони, де трикімнатні квартири подешевшали.

У традиційно дорогому Шевченківському районі житло стало дешевше на 6 тисяч доларів (це 4,5% порівняно з 2019 роком) і тепер середня ціна становить 129 тисяч доларів.

У Солом’янському районі ціни також знизилися на 1 тисячу доларів та закріпилися на рівні 75 тисяч доларів.

При цьому вибір квартир досить великий в обидвох районах.

Найдешевша трикімнатна квартиру – у Деснянському районі. Це 54 тисячі доларів.

У Святошинському такий варіант можна придбати за 64,7 тисяч доларів, у Дніпровському – 70 тисяч доларів.

Найдорожчі трикімнатні квартири – у Голосіївському районі (від 113 тисяч доларів) та на Печерську (від 230 тисяч доларів).

Ціни, звичайно, кусаються, але на те вона і столиця. Тут усе завжди дорожче, хоча і можливостей, порівняно з іншими регіонами значно більше…

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.