Вівторок, 19 Березня, 2024

Портал Дія.Бізнес для київських підприємців

Міністерство та комітет цифрової трансформації України для зручності кожного підприємця розробили унікальний портал під назвою Держава і Я – «Дія». “Kyiv-future.com.ua” розповідає про його можливості та функціонал.

Портал та його можливості

Програма була створена для того, щоб кияни та кожен житель нашої країни міг отримати державні послуги, такі як довідки, виписки, відкриття / закриття ФОП, оформлення допомоги по безробіттю і так далі, без тимчасових втрат на черзі. Метою проекту є прискорення процесу надання послуг і позбавлення від зайвої бюрократії. Так само для зручності користувачів на порталі зберігаються копії закордонного паспорта, ID картки, водійські посвідчення і техпаспорт автомобіля, важливо, що вони є повноправними копіями оригіналів. Але неможливо на даний момент відмовитися від пластикових оригіналів.

Для користування привілеями порталу потрібно зареєструватися за допомогою BankID або електронного цифрового підпису (ЕЦП) – найпоширенішим способом є державний ПриватБанк. Завантажити додаток на смартфон можливо через Google Play Market і Apple Store.

дія

Які функції виконує Дія.Бізнес?

ДІЯ.Бізнес – це сайт для власників малого та середнього бізнесу. Незважаючи на представлення платформи в лютому 2020 року сайт ще працює в тестовому режимі. Відкрити і закрити ФОП в цьому порталі неможливо, так як цей функціонал трохи пізніше буде додано до додатка «ДІЯ». Профілем цього проекту буде надання довідкових послуг і консультацій в онлайн-форматі. В даний момент можна вивчити такі можливості як: каталоги і різні шаблони для створення бізнесу, довідник підприємця, кейси і переліки правових документів для старту своєї справи. Незабаром на сайті з’явиться консалтинг-зона – унікальна можливість отримання консультацій від компетентних співробітників в форматі зв’язку з відео. Експерти будуть радити в різних напрямках, наприклад, фінансове управління, взаємодія з державою, маркетинг, підбір і пошук персоналу торгівля. Рекомендується готуватися до консультації – в одному документі зібрати всі дані про компанію, в іншому перелік питань, відповіді на які хотіли отримати. Так час консультації буде витрачено максимально ефективно. На першій консультації, а краще перед нею, необхідно буде заповнити анкету. Первинна консультація безкоштовна для всіх майбутніх і діючих підприємців, 30% від усіх рад так само є вільними для студентів, соціальних підприємців, резидентів жіночого підприємництва та ветеранського бізнесу. Решта консультації вимагають оплати.

Так само на платформі організовано цілодобовий чат підтримки підприємців, час обробки запиту займає до 15 хвилин, і складних завдань трохи більше. Незабаром планується запуск підтримки по телефонної гарячій лінії.

Не дивлячись на те, що портал ДІЯ створений державою, реалізований він виключно за кошти приватного бізнесу, особливо онлайн-частина реалізується за підтримкою Mastercard.

Проект Дія і його обособлений елемент Дія.Бізнес – є частиною глобального проекта, ініційованого Президентом – «Держава в смартфоні». Зі всіма запланованими можливостями проект повинен запрацювати у 2024 році.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.