Вівторок, 19 Березня, 2024

Як захистити особисті дані в мережі Інтернет?

В еру Інтернету наша особиста конфіденційність загублена остаточно і безповоротно. Незалежно від того, скільки часу ви проводите в Інтернеті, має сенс бути обізнаним щодо того, як і що робити, а від чого, мабуть, варто утриматися, щоб не наражатися на небезпеку бути атакованими інформаційними хакерами, пише kyiv-future

Безперечно зараз кожна людина користується інтернетом: як для роботи так і в особистих цілях. І це звісно значно спрощує наше життя, проте є важливі аспекти, про які не потрібно забувати.

Що таке персональні дані?

Персональні дані в інтернеті – це та інформація про вас, яка є в мережі. Це ваші прізвище та ім’я,електронна пошта, дата народження, паспортні дані, геолокацію тощо. Це далеко не весь перелік, мережа зберігає набагато більше інформації . Тому потрібно користуватися інтернетом киянам з обережністю, що не спровокувати викрадення особистих даних. 

В Україні діє закон про незаконне використання персональних даних без дозволу особи, проте зловмисників, які бажають скористатися інформацією для власної користі. Наприклад, створення баз даних з інформацією про вас і перепродаж їх компаніям, що будуть присилати Вам листи на пошту чи телефонувати тощо.

Правила, які захистять ваші  персональні дані

Ми пропонуємо 5 простих способів захистити вашу особисту інформацію у всесвітній павутині.

  1. Використовуйте коди доступу для своїх пристроїв

Якщо так станеться, що ви залишили свій смартфон в кафе або таксі, чи зможе людина, яка його знайшла, отримати до нього доступ? Втрата смартфона – це одне, проте надання тому, хто знайшов (або вкрав!) гаджет доступу до всього, від вашої електронної пошти та облікових записів в соціальних мережах і особистої інформації, яку ви, можливо, зберегли на пристрої – це вже інше питання.

  1. Створіть надійні і унікальні паролі для своїх онлайн-акаунтів.

Якщо ви використовуєте один і той же пароль для входу в різні облікові записи, то інцидент з одним зломом може тягнути за собою доступ до всього іншого. Ось чому має сенс використовувати унікальний пароль для кожного з ваших облікових записів в Інтернеті.

  1. Обмежте особисту інформацію в соціальних мережах.

Публікація занадто великої кількості особистої інформації в соціальних мережах навряд чи є хорошою ідеєю. Звертайте увагу не тільки на фотографії і публікації, якими ви ділитеся, але також і на налаштування конфіденційності, щоб обмежити кількість людей, які можуть бачити ваш аккаунт.

  1. Остерігайтеся безкоштовного Wi-Fi

Звичайно, це зручно, але з точки зору безпеки більшість безкоштовних громадських мереж Wi-Fi є сумнівними. Це означає, що при наявності відповідних інструментів будь-який інший користувач в тій же мережі Wi-Fi може «підслуховувати» вашу активність в Інтернеті.

  1. Закрийте зайві аккаунти

Подумайте про всі онлайн-рахунки, які у вас відкриті. Наприклад, старий обліковий запис електронної пошти може містити банківські виписки. Знайдіть час на виявлення невикористовуваних онлайн-акаунтів і на їх закриття. Чим менше особистої інформації ви зберігаєте в Інтернеті, тим краще.

Використовуючи ці прості поради, ви вбережете себе від незаконного втручання в ваше особисте життя, можете захистити персональну інформацію про себе та не дозволити шахраям збирати контактні дані та використовувати у власних цілях.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.