Понеділок, 20 Вересня, 2021

На Київщині родина займається вирощуванням їстівних квітів

Як це не дивно звучить, але останніми роками серед жителів Київської області поряд з традиційними овочами набирають популярності їстівні квіти. Вирощування квітів на сімейний бізнес перетворило подружжя фермерів Ірини та Дмитра Кроль. Повідомляє «kyiv-future».

Своє сімейне господарство родина назвала «Морква Ферма», знаходиться воно неподалік Борисполя.

Продукцію сім’ї Кроль можна сміливо вживати в їжу. Зокрема, тут ви можете придбати їстівні чорнобривці, цвіт кабачків, цукіні, білі квіти огірочника лікарського, нагідки та багато чого іншого.

Як виникла ідея вирощувати їстівні квіти

За словами Ірини Кроль, ідея вирощувати здорову та корисну їжу виникла після того, як в сім’ї з’явилася перша дитина. Тоді батьки зрозуміли, що їм не вистачає якісної та свіжої зелені.

Фермери мають невелику земельну ділянку – всього лиш 50 сотих, проте використовують з користю кожну її частину. Оброблення землі сім’я Кроль проводить лише власноруч. Готову продукцію квіти та зелень фермерське господарство постачає столичним ресторанам.

Звичайно, їстівні квіти не є тією продукцією без якої не може обійтися ресторан. Проте, це досить нова та цікава ніша, що має хороші перспективи.

Варто додати, що в зимовий період родина вирощує мікрозелень – мікрогрін. На фермі також росте дайкона, соняшник, броколі, горох, паростки капусти. Зелень фасують на порції та продають.

Яка користь їстівних квітів

Їстівну властивість квітів виявили ще понад дві сотні століть тому в Стародавній Греції та Римі. Квіти часто додавали до інших страв. Згодом їстівні квіти стали широко використовувати в кухнях інших країн світу – Італії, Франції, Японії, Китаї та Індії.

Їстівні квіти є не лише прикрасою до страв, але й одними з основних інгредієнтів в салатах та напоях. Аби додати страві оригінального смаку, їстівні квіти почали додавати й до джемів, варення, соусів та маринадів.

Кожен вид квітів має свою користь для організму. Вони містять в собі вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини. Користь для організму їстівні квіти мають в тому випадку, коли їх вирощують на екологічно чистій території.

Їстівні квіти мають особливе значення для людей, які вживають лише вегетаріанську їжу. Адже в кожній рослині є великий вибір необхідних для організму речовин. Наприклад, в бутонах та пелюстках троянди міститься багато вітаміну С. Квіти кульбаби мають лікарську гіркоту.

Якщо регулярно вживати їстівні квіти, можна зміцнити імунітет та налагодити кишково-шлунковий тракт. Для тих, хто хвилюється за свою фігуру, є також хороша новина: квіти мають мінімум калорій, тому крім безсумнівної користі вони не обернуться на зайві кілограми. До того ж їстівні квіти добре поєднуються з м’ясом та рибою.

Оригінальною та смачною стравою є зацукровані квіти. Для цього рослини миють і сушать на паперових рушниках. Згодом збивають білок і змащують ним бутони й пелюстки квітів. Вкінці наносять цукрову пудру. Якщо ви хочете, щоб страва мала ще й оригінальний вигляд пудру можна підфарбувати в певний колір.

Latest Posts