П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Києві замінять 100 км труб: відстань як від столиці до Переяслава

Восени 2018 року Kyiv-city давав інформацію про те, що труби водопостачання і теплопостачання в більшості районів Києва знаходяться в аварійному та передаварійному стані. Так відбувається тому, що ці мережі багато років не ремонтувалися і не модернізувалися. Особливо потребують цього комунікації в Солом’янському, Голосіївському, Дарницькому районах столиці. Та й жителі Києва про це чудово знають не тільки з повідомлень ЗМІ, але й  частих аварій та відключень водопостачання або опалення.
Справа, схоже, в 2019 році зрушила із застиглої точки. Як заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Newsone», в цьому році Київська міська державна адміністрація має намір замінити сто кілометрів зношених тепломереж. Кияни знають, що комунальникам столиці дісталася зношена система тепломереж, в яку багато років поспіль не вкладалися кошти. Цього року планують замінити сто кілометрів труб на ділянках, де вони в критично поганому стані. Зрозуміло, що в Києві в цілому набагато більше труб теплопостачання. Хочеться думати, що незабаром і до них дійде черга.
А роботи у міській владі досить. Адже минулого року столиця розірвала договір з приватною компанією «Київенерго» і повернула через 17 років в управління громади міста понад сто тисяч об’єктів: 2,6 тисячі кілометрів теплопостачання, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, завод для спалювання сміття «Енергія», майже 200 котелень і станцій теплопостачання. Заступник міського голови Петро Пантелєєв недавно повідомив, що масштабну заміну труб почнуть після того, як завершиться опалювальний сезон. На ремонт і заміну 100 кілометрів тепломереж з бюджету Києва виділять 500 мільйонів гривень. Будемо сподіватися, що незабаром проблем з теплом в столиці не буде.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.