Субота, 20 Квітня, 2024

У столиці заговорили про збільшення плати за парковку

Як стало відомо Kyiv-future.com.ua, заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державно адміністрації Дмитро Рахматуллін недавно повідомив, що в столиці збираються підняти плату на київських парковках до 80-100 гривень. Аргументував він це тим, що в Києві нині вартість платної парковки одна з найнижчих.

Піклуючись про комфорт киян та їх безпеку, міська влада створила 55 тис. паркувальних місць, вже діє 3 паркувальні зони, на підході ще кілька, практично біля кожної кінцевої станції Київського метрополітену.

Ціни ж у великих зарубіжних мегаполісах «кусаються». Наприклад, в Естонії – платна парковка обходиться в 6 євро за годину, в Лондоні в центр міста не в’їдеш – він закритий. Якщо назвати ціни на цю послугу в інших європейських містах, то можна на власні очі переконатися в тому, що вони значно перевищують розцінки в столиці України.

Так, на Манхеттені (США) одну годину паркування коштує 4 долари, дві години – 8 доларів, а три – 15 доларів. Найчастіше тривалість стоянки обмежена цими трьома годинами, в Нью-Йорку 2 години стоянки обійдеться в 33 долари, в Ріо-де-Жанейро – в центрі, де розташовується більшість офісів, або в південній частині міста, найбільш популярної серед туристів, година паркування іноді може обійтися в 20 реалів (близько 182 грн.), в Парижі, як відомо, активно борються з автолюбителями заради екології, там в історичній частині міста перші дві години обійдуться в 4 євро кожен, третій і далі годинник коштує вже 8 євро.

Витрати на обслуговування таких паркувальних зон зростають, ціни ж не відповідають реаліям дня. В результаті – міський бюджет недораховується досить великих сум.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.