П’ятниця, 29 Березня, 2024

Капітальний ремонт зупинок трамваїв почнуть в Києві з Подолу

Згідно з отриманою на сайті державних закупівель Prozorro інформації Kyiv-future.com.ua повідомляє, що Київська міська державна адміністрація планує масштабну реконструкцію трамвайних маршрутів на Подолі. Так, відремонтують трамвайну зупинку «Контрактова площа». І цим не обмежаться: ремонтуватимуть і трамвайні колії на прилеглих вулицях Костянтинівській, Межигірській та Верхній вал. Ну якщо вже почнуть ремонт зупинки і трамвайних шляхів, доведеться привести в порядок підземний пішохідний перехід на вулиці Спаській. Звичайно, фронт робіт належить немаленький виконати. Тому завершити ремонтні роботи збираються протягом трьох років, до 2022 року. Обійдуться всі ці ремонтні об’єкти в суму 259 мільйонів гривень.

Але і вимоги до підрядника відповідають заявленій сумі. Він повинен буде демонтувати зношені старі колії, по яких рухаються трамваї, замінити їх новими, а також встановити електричні опори в підземному переході, оновити систему водовідведення.

Жителі цього мікрорайону погоджуються, що оновлення транспортної магістралі на цій ділянці вже давно назріло. Хочеться, стверджують вони, бачити підземний перехід оформленим більш естетично, а то і зупинка трамвая, і перехід повністю покриті некрасивими і беззмістовними графіті, які зовсім не прикрашають  цію частину столиці. А ще в переході дихають на ладан перила і обсипається від старості плитка. На трамвайних коліях асфальт місцями в такому потворному стані, що того й гляди, трапиться аварія або транспортний колапс.

Однак, заявлені плани Київською владою, вселяють надію, що скоро трамвайні зупинки стануть прикрасою Подолу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.