П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Не купують: в столиці новобудови чекають своїх покупців

Часи, коли в столиці України панував купівельний бум на квартири в новобудовах, потихеньку відходить на задній план. На даний момент Kyiv-future.com.ua стало відомо, що в Києві більше 74 тисяч квартир в новозбудованих будинках чекають свого господаря-покупця. Так, в 2018 році в столиці здано в експлуатацію 19902  квартири. Це на чверть менше, ніж в 2019 році.

Що стосується вторинного ринку, то в минулому році було укладено близько 25 тисяч договорів. Ринок нерухомого житлового фонду в останні роки просувається набагато меншими темпами, ніж в попередні роки. Так, з 2011 по 2017 роки на цьому ринку накопичилося близько 69 тисяч непроданих квартир. На даний момент таких квартир залишилося близько 74 тисяч.

Закономірно виникає питання, чому так відбувається. Видання «Мої Finaнсі» проаналізувало, що впливає на вартість квадратних метрів:

  1. Підвищення вартості будівельних матеріалів (у 2018 вона становила 15-35%).
  2. Вартість робочої сили.
  3. Інфляція. За даними Державного комітету статистики середньомісячна інфляція в 2018 році знизилася до 10,9% порівняно з 14, 4% в 2017 році.

Ми спробували з’ясувати, чи не дешевше буде придбати квартиру в передмісті Києва. Однак, в Міністерстві фінансів повідомляють, що ціни на нерухомість в передмісті ось-ось зрівняються з вартістю житла в деяких районах Києва.

Мало того, за прогнозами AVM Development Group, по другому кварталі цього року об’єкти в передмісті можуть подорожчати ще на 2-3%. Згідно з даними Мінфіну, в третьому і четвертому кварталах 2018 забудовників столичного передмістя налічувалося 181, це більше, ніж на початку року.

Так що вільних квартир на ринку нерухомості більше ніж достатьо. Зупинка за малим: зібрати грошей хоча б на перший внесок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.