П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Київський метрополітен повністю відмовився від жетонів: відома дата

Вже в поточному році настане кінець ери жетончиків на метро. Як повідомляє kyiv-future, з посиланням на видання «Україна молода», Київський метрополітен переходить на альтернативні, більш сучасні, способи оплати проїзду.

Останнім днем ​​використання пластмасових жетонів стане 31 жовтня 2019 року. За словами представника Київського метрополітену – Наталії Макогон – в даний час «на руках» у пасажирів Київського метрополітену приблизно 1,5 мільйона жетонів. Для того, щоб «запаси» не пропали, жетони необхідно використати в найближчі півроку, а конкретно – до 31 жовтня поточного року. Слід звернути увагу, що по завершенні зазначеного терміну, жетон не підлягатиме обміну або поверненню, не дивлячись на те, що був придбаний в касах метрополітену.

Нововведення не є проблемою для тих, хто регулярно користується послугами метрополітену. Ця категорія пасажирів вже давно перейшла на альтернативні, більш зручні варіанти оплати – універсальні проїзні картки, карти метро, ​​карту киянина і відповідні мобільні додатки на смартфонах.

Однак, як бути тим, хто користується послугами метро не часто? Для цього передбачені паперові квитки, які будуть доступні для придбання в спеціальних автоматах в залі метрополітену.

КП «Київський метрополітен» нагадує киянам, що використання альтернативних варіантів оплати проїзду (наприклад, безконтактних карт) може істотно заощадити їх бюджет. Особливо це актуально для тих, хто користується послугами метрополітену регулярно. Так, поповнюючи карту на 50 поїздок, пасажир економить півтори гривні на кожній поїздці.

Також, стало відомо, що вже у вересні поточного року в метрополітені планується впровадження електронного квитка, який нині в тестовому режимі використовується в наземному транспорті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.