Середа, 24 Квітня, 2024

Житло для дітей-сиріт

Якось Kyiv-future.com.ua довелося почути розмову двох жінок. Одна з них розповідала жалісну історію про те, що хлопчик-сирота закінчив профтехучилище, з гуртожитку ПТУ його вигнали, а де жити, ніхто не знає: у хлопчика немає батьків. Інша все не могла зрозуміти, як це: ніде жити. А ось так.

Виявляється, з такою ситуацією стикається більшість дітей-сиріт. Держава не має вільного власного житла, і діватися таким дітям нікуди. Хтось із них повертається до своїх тимчасовим батькам, членом сімейних дитячих будинків, але там вже живуть інші діти, що потрапили в складні життєві обставини. Хтось починає бродяжити, незабаром потрапляючи в кримінальні історії.

Однак, є обнадійлива новина: в Києві незабаром з’явиться перший в Україні гуртожиток для підлітків-сиріт. Саме в такій установі підлітки-сироти, позбавлені батьківського піклування, яким виповнилося 15 років і всі діти цієї категорії до 23 років, зможуть тимчасово безкоштовно жити.

Граничний строк проживання підлітка в цьому закладі – три роки.

За певних обставин цей термін може бути продовжений, повідомляє заступник мера столиці Марина Хонда.

У гуртожитку створено всі умови, щоб надати молоді трамплін в доросле життя, навчитися відповідати за кожен свій крок. Тут одночасно може жити до 30 осіб.

За порядком стежитимуть чергові. З мешканцями гуртожитку постійно працюватимуть соціальний педагог, волонтери та трудової адміністратор.

Заклад буде оснащений сучасною кухнею з побутовою технікою, необхідним кухонним начинням, запасом продуктів і мийних засобів, а також пральною машиною. Хоча і тимчасове, але своє житло допоможе підліткам цієї категорії адаптуватися у нових умов з найменшими втратами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.