Четвер, 28 Березня, 2024

У Києві розширять права громадського транспорту

Доїхати з Троєщини до центру за 30 хвилин? Звучить, як мрія. Проте, скоро так і буде, запевняють у КМДА, Посадовці “виділили” для міського транспорту ледь не цілий міст. Як тепер буде влаштоване у столиці транспортне життя – читайте на kyiv-future.com.ua.
Хто живе на лівому березі або працює там знає прекрасно, що у вранішні та вечірні години проїхати там швидко – неможливо. Затори на Південному мосту майже кожен день. Найліпше водіям приватних авто: кондиціонер влітку, обігрівач взимку та улюблена музика або радіопередача, здатні зробити час очікування більш-менш приємним. Найгірше тим, хто їде з лівого берега маршрутним таксі. Відсутність належних умов для проїзду і навіть банально місць для сидіння перетворює години очікування у справжнє пекло.
Що ж вирішила КМДА?
Відтепер на Південному мосту з’явиться ряд дорожніх смуг, по якім буде дозволено їздити тільки громадському транспорту. Також, місто поповниться новенькими автобусами, які будуть максимально комфортними для пасажирів.
Посадовці розповідають, що така ситуація з заторами склалася через те, що у ХХ столітті сповідували теорію, так званого “автоцентризму”. Дійсно, коли автівок було небагато, на мостах не було заторів, а шляхи здавалися зручними.
Проте, тепер КМДА вважає, що треба сповідувати теорію “людиноцентризму”. Тобто робити життя у місті комфортнішим для його мешканців.
Наступного року кількість дорожніх смуг для громадського транспорту планують збільшити.
Тим не менш, самі кияни не вірять, що ідея дійсно спрацює. Водії маршрутних автобусів та громадського транспорту розповідають, що бачили не один раз, як легкові авто займали смуги для автобусів та тролейбусі. Боротися з нахабами пропонують великими штрафами, мовляв, людина може не розуміти попереджень, а ось мову грошей зрозуміє однозначно.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.