Субота, 20 Квітня, 2024

Київський винахідник: хто запустив у столиці транспорт

Ми прекрасно знаємо відомих інноваторів сучасності. Ілон Маск, Біл Гейтс, Стів Джобс. Проте, навіть не замислюємося, завдяки кому ми маємо зараз у столиці розвинену транспортну систему чи хто робить тут і зараз наше місто більш комфортним.
Сьогодні ми розповімо, завдяки кому у Києві легко дістатися з точки “А” до точки “Б”. Читайте kyiv-future.com.

Його звали Володимир Веклич. Зараз йому могли би виповнитися 80 років, проте, винахідник застав тільки 2 неповних роки незалежності.
Він не винайшов гелікоптер і не запустив ракету у космос, проте, завдяки йому столицею курсує незвичне явище: тролейбус-потяг.

В 1966 році на маршрут виїхала дивна споруда, що нагадувала два вагони, зчеплені між собою.

Спочатку всі подумали, що один із тролейбусів на евакуації, але згодом всі збагнули, що це тролейбусний потяг.

Так київський винахідник зміг вирішити одразу декілька проблем.

 По-перше, більша кількість пасажирів стала вчасно діставатися до потрібних пунктів. По-друге, зменшилася кількість травм під час руху тролейбусів, адже збільшилася кількість сидячих місць. По-третє, водії вперше отримали більшу зарплатню.
Наступним досягненням Володимира був швидкісний трамвай. Так, саме той, що зв’язав однією лінією Борщагівку та центр міста.

Винахідник стежив за тенденціями, що з’являлися на заході і по можливості намагався втілити в українські радянські реалії.

Так, у Києві з’явився швидкісний трамвай.

Два роки знадобилося, аби цією лінією могли рухатися пасажири. На рейки були поставлені чеські машини.
Ще одним досягненням пана Веклича можна назвати будівництво українських тролейбусів. За його ініціативи ми стали їздити на наших тролейбусах. Машини були у користуванні аж до останніх років.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.