П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Києву потрібен дизайнер

Є графічний дизайнер, є дизайнер анімації, проте дизайнер міста – це щось нове. Міністр культури України Євген Нищук заявив про необхідність ввести нову посаду. Навіщо, читайте на kyiv-future.com.ua

На думку політика столиця має дуже хаотичну забудову. Що б відповідати стандартам європейського міста, Києву потрібна досвідчена людина, яка буде керувати архітектурним планом столиці.

Крім цього, Євген Ніщук вважає, що необхідно крім естетики контролювати екологічність об’єктів. Наше місто – унікальне за своїм ландшафтом, тому кожен забудовник має працювати з цим фактором, аби зберегти унікальну природу нашого краю.

Не подобається міністру і хаотична забудова і інших міст України. Тому, він вважає, що необхідно вводити таку посаду не тільки у столиці, а й на місця до органів самоуправління обласних центрів.

Щодо столиці, Києву відверто не везло з забудовою.
Згадаємо, як обійшовся царський уряд з Подолом. Серце української столичної торгівлі, одне з найбільших місць компактного проживання євреїв за декілька років перебудували за смаком російського архітектора, який на момент складання плану забудови не дізнався досконально про особливості київського ландшафту.

Прямі вулиці зовсім не підходили Подолу. Будинки, починали руйнуватися, а кияни ніяк не могли відвикнути від рідних вулиць.

Щоб більше такої історії не повторилося, Міністерство культури вважає за необхідне призначити відповідального за забудову.

Дійсно, столиця зараз виглядає дуже строкато. На одній вулиці можуть межувати 4 різних архітектурних стилі. Наприклад, на Хрещатику, ви знайдете залишки київського модернізму та сталінські білі висотки. А на вулиці Татарській, що на Лук’янівці, по сусідству стоїть дореволюційний будинок, сталінка, будинок часів Брежнєва і відносно сучасна новобудова.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.