Субота, 27 Квітня, 2024

Архітектуру столиці продовжують рятувати від МАФів

Київ європейська столиця. Ось, тільки того лоску, що можна побачити в Берліні, Римі, Празі – у нас, на жаль, не має. Останні 3 роки місцевий уряд старанно бореться за чистоту київської архітектури. Яку місцину звільнили від МАФів – читайте на kyiv-future.com.ua

Ранок, станція метро “Мінська”. Люди йдуть на роботу і дивуються, наскільки просто стало коло спуску у підземку.

Вночі демонтували так звані МАФи.

Кіоски, які правильно називати об’єкти малої архітектурної форми, захаращували площу біля метро понад п’ять років.

За цей час, здається тут продавали все: мобільні аксесуари, самі мобільні телефони, каву, морозиво, бутерброди та ще купу всього.

За цими кіосками, здається не було видно навіть сучасної архітектури оболонського району.

Якщо в Європі ще давно поставили на контроль всю вуличну торгівлю, то у нас тягнули з цим питанням аж до Революції Гідності.

Кіоски крали міську електроенергію, захаращували проходи та спричиняли толканечу.

Ця проблема стосувалася не тільки спальних районів, а й центру міста. МАФи вибивалися з суцільного архітектурного комплексу.

Зараз у центрі частково привели до ладу як зовнішню рекламу, так кіоски. Всі об’єкти торгівлі, що займали місце на Бесарабському ринку змусили уніфікувати свої вивіски та прибрати об’єкти маркетингу, що вибивалися загального вигляду будівлі. Так і зникли безкінечні написи: “Знижка”, “Тільки сьогодні”, “Унікальна пропозиція”.

Коли знесли МАФи на “Мінській” виявилося, що вони займали місце газону.
Зараз посадовці думають, що можна зробити на місці колишніх кіосків. Досвід очищеної станції метро “Політехнічний інститут” підказує, що можливо на новому місці може з’явитися парк з комфортними лавочками. Проте, даних, щодо планів уряду поки що немає.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.