П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Кондукторів у громадському транспорті більше не буде

 

30 жовтня завершується тестування єдиного електронного квитка і муніципальний транспорт повністю переходить на безготівкову оплату. Далі розповість “Київ Майбутнього”.

З 1 жовтня будуть звільнені всі кондуктори наземного транспорту. “Київпастранс” повідомив, що всіх працівників проінформовано завчасно і буде виплачена вихідна допомога згідно законодавства. Також їм було запропоновано інші вакансії на підприємстві. Частину кондукторів перепрофілюють в контролерів. На даний момент більше 600 вакантних місць, а може знадобитись і більше. 

В Київському метрополітені придбати жетон чи картку метро буде також неможливо. Турнікет читатиме лише Е-картку, Картку Киянина, електронний учнівський і QR-квиток. Також можна валідувати проїзд за допомогою мобільного телефону.

Kyiv Smart Card можна придбати в касах метрополітену та Київпастрансу. Поповнити карту в особистому кабінеті Киянина або в IBox. Говорять, що комісія зніматись не буде. 

Тестування Єдиного квитка розпочалося 1 листопада 2018 року. За цей час в наземному транспорті встановили валідатори для сканування поїздки і кияни активно почали користуватися оплатою банківською карткою. 

Нагадаємо, що в кінці 2016 року Верховна Рада прийняла законопроект про перехід громадського транспорту на єдиний квиток. 

Наразі проводяться переговори з приватними підприємствами наземного транспорту для їх залучення до електронного квитка.

Перевіряти валідацію на маршруті будуть контролери зі спеціальним зчитуючим пристроєм.

Автор – Любов Коверга

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.