Четвер, 25 Квітня, 2024

Японія інвестує в станцію очистки води

Станція аерації води у Бортничах давно потребує оновлення. Японці вирішили зробити внесок в очищення української води. Скільки готові інвестувати коштів та які на даний момент потрібно вирішити проблеми зі станцією – читайте на kyiv-future.com.ua

Під пільгові умови готова Японія дати Україні кредит на реконструкції станції аерації. У КМДА переконані: підприємство буде працювати ефективніше, а неприємних запах навколо зникне. 

Нагадаємо, раніше в ефірі телеканалу «Київ» директор дирекції по реконструкції БСА Олег Лисюк повідомляв, що обладнання першого блоку Бортницької станції аерації зношене майже на 80%.

Дійсно, адже перший блок було збудовано ще за часів Радянського союзу. В 1964 у Києві запрацювала станція аерації. Не зважаючи на те, обладнання регулярно проходило технічне обстеження, час не пощадив його. 

Це спричиняє ряд проблем. Одна з них пропуск сміття. 

Разом з випущеними в річки води, до 20% відходів прямує до Дніпра. Туди попадають недопалки, засоби жіночої гігієни, адже у Бортничах очищують стічні побутові води. Ці предмети, наприклад, не можуть розкластися у природному середовищі й накопичуються роками. 

Зазначимо, що роботи з реконструкції БСА розпочнуться у 4-му кварталі 2019 року та триватимуть 6 років.

Аерація води – природне її очищення. Воно значно безпечніше, ніж всі інші види. Наприклад, у радянські часи воду очищували хлором у більшості випадків. Київ та ще ряд міст стали таким собі виключенням. 

Допомагають у Бортничах очищувати воду риби. Завдяки тому, що тут у каналах вода взимку не замерзає, тут поселили популяцію акваріумних риб – гупі. Які поїдають органічні продукти життєдіяльності. 

Проте, на даний момент кількість води, що може очистити станція – зменшилася. Тепер у Бортничах очищується на 600 тисяч кубометрів менше, але після реконструкції, у КМДА сподіваються вийти на норму в 1,8 мільйона кубометрів очищених вод.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.