П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Домашніх улюбенців варто реєструвати

Досить часто, переглядаючи соціальні мережі, ми знаходимо повідомлення на кшталт: «Пропала собака» чи «Загубилася кішечка». І далі – відчайдушне прохання допомогти у пошуках. І тоді в соцмережах розгортається ціле розслідування: підключаються жителі мікрорайону, зоозахисники, волонтери. А якщо з’являється інформація про те, що пропажу знайшли, радості дописувачів не має меж.

Kyivfuture.com.ua відзначає: проблема домашніх загубленців настільки актуальна, що на минулому тижні в столиці пройшов брифінг «Як знайти загубленого домашнього улюбленця за 15 хвилин?». Так директор КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Михайло Заславський повідомив на заході, що протягом року в його кабінеті мешкало понад 70 загублених собак. Зважаючи на це явище, присутні дійшли думки про те, що домашніх улюбленців необхідно реєструвати. Адже якщо тварина, що пройшла реєстрацію і має спеціальний жетон, загубилася, то її знайдуть і повернуть господарю.

Організатори представили приблизний прейскурант цін на цю операцію і звітували, куди планують витратити отримані кошти. Так, реєстрація тварини з жетоном коштуватиме 45 грн., щомісячна платня становитиме від 2 до 5 грн, зважаючи на розмір тварини. Гроші витратять на обладнання майданчиків для вигулу собак. Зареєструвати домашню кішку чи собаку можна в КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» або в будь-якій філії підприємства.

З наступного року, кажуть, штрафуватимуть тих господарів, які не зареєстрували свою тварину. Також заплатять штраф господарі, які не прибиратимуть за тваринами та жорстоко поводяться з ними. Проте, скільки доведеться платити поки що невідомо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.