Середа, 24 Квітня, 2024

В Києві відреставрують стадіон “Старт”

В 2020 році планують нарешті відреставрувати насправді легендарний стадіон “Старт”. Він знаходиться по вулиці Шолуденко в Шевченківському районі. Така інформація прописана в програмі розвитку Києва на цей рік. Далі розповість kyiv-future.com.

Стадіон планують зробити міжнародного рівня, тому на нього чекають просто кардинальні зміни. 

Голова Шевченківської РДА Олег Горяга сказав, що мають зберегти весь функціонал футбольного стадіону. Також не будуть чіпати всі історичні пам’ятники:  колони вхідної групи, меморіал, присвячений футболістам “матчу смерті” (проводився в 1942 році між радянською і німецькою командами). Крім цього, планують створити Аллею пам’яті, щоб присвятити її всім видатним футболістам міста Києва.

Після реконструкції на стадіоні можна буде проводити ігри прем’єр-ліги. На сьогодні є тільки одна сторона з трибунами. Вона розрахована до 3000 вболівальників. Міжнародні стандарти говорять, що стадіон має вміщувати не менше 5000 вболівальників. Також кажуть, що всі бажаючі зможуть користуватись як стадіоном, так і легкоатлетичними доріжками. Але при цьому використовуючи лише спеціальне взуття.

Поруч зі стадіоном хочуть збудувати спорткомплекс. В ньому будуть зали для міні-футбола, баскетболу, волейболу, фітнесу, теннісу та інших видів спорту. Також хочуть побудувати льодову арену.

Планується озеленення території навколо стадіону. Мають добавити вуличні тренажери, пішохідну зону, бігову та велодоріжки. І, навіть, це ще не все. На території має бути скейт-парк з бетонною чашею, памп-трек.

Реконструкція приблизно займе 2 роки. весь проект коштує 350-400 мільйонів гривень. Щоб комплекс й надалі працював, його хочуть зробити самозабезпечувальним. Дохід буде від підземного паркінгу на 450 автівок. Також місця будуть давати в оренду жителям сусідніх будинків. Мають бути і приносити дохід фітнес-кафе, спортивні зали та багато іншого.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.