Середа, 24 Квітня, 2024

Віртуальний бот буде повідомляти про ступінь забруднення повітря

Якщо ви хочете дізнатися, яким буде наше майбутнє, з’їздить у Японію чи Китай. Високий рівень виробництва та відповідні наслідки у природі. В прогресивних азійських країнах навчають зараз боротися із забрудненням повітря.

Для України ця проблема поки що не дуже актуальна, порівняно, наприклад, з Пекіном, де звичайна зима перетворилася на ядерну з вічно червоним сонцем та туманним небом. Проте, на думку вчених та екологічних активістів, нам потрібно діяти на випередження  та завчасно продумати, як ми будемо боротися з негативними антропогенними явищами. 

Нещодавно, у столиці розробили віртуальне попередження про рівень забруднення повітря. kyiv-future.com.ua дізнавався подробиці. 

Його автором став Любомир Милевський. Хлопець запустив бота у соціальні мережі. 

Ідея створення виникла коли Любомир став власником, так званого, розумного будинку. Гаджети надсилали йому інформацію про те, яка зараз назовні погода і яка якість повітря. Тоді, винахідник збагнув, якщо у кожному районі розмістити такі пристрої, зчитувати інформацію про зовнішні чинники, можна попереджувати людей про різні екологічні фактори, що впливають на здоров’я. 

Так, об’єднавшись з друзями, він вирішив все ж таки створити такого бота. 

Електронна система знає рівні забруднюваності. Так, якщо якість повітря досягає відмітки 40 – значить можна виходити на вулицю, гуляти, займатися спортом. Коли якість погіршить до відмітки 51, відпочивати на вулиці ще можна, але вже існує ризик. Все, що більше  пункту 101 – говорить про те, що потрібно утримуватися від прогулянок і лишатися вдома. 

Перші користувачі відзначили, що такий бот був дуже би корисним у 2015 році, коли через високу температуру горіли ліси та торф’яники і люди, які у перші дня вересні рушили на роботу на навчання, про небезпеку не знали. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.