П’ятниця, 26 Квітня, 2024

"Добрі" турнікети, прозорий офіс поліції та на які зміни чекає Київський метрополітен

Чи не кожного відвідувача Київського метрополітену бодай раз та “вдарив” столичний турнікет. За його “різкі” рухи, у багатьох з’являється страх, адже це може повторитися в будь-який момент і неважливо сплачено проїзд карткою чи жетоном. Проте, адміністрація Київського метрополітену нарешті вирішила відійти від турнікетів 1970-х років, розповідає “Kyiv-future.com.ua”

Новий рік став роком давніх змін у метрополітені. Вже місцева влада закупила нові турнікети у словенської компанії Riko. Ці турнікети будуть з трьома штангами, що обертаються, та будуть значно вищими, що вбереже київський метрополітен від тих, хто намагається безкоштовно скористатися послугами проїзду. Подібні конструкції встановили ще у 2019 році на станції Льва Толстого. 

Також нові турнікети надають можливість будь-як оплачувати проїзд. Всі моделі оснащені механізмами для зчитування е-квитка, банківської картки, телефону з NFS-модулем та разового QR-квитка. Повний перехід на єдиний квиток планується запустити вже 1 квітня 2020 року. 

Вже в цьому році можливість безпечного переходу до перену з’явиться у 15 станцій. А також київська міська державна адміністрація обіцяє вже в квітні ввести в користування безкоштовний Wi-Fi. Пілотний проєкт забезпечить дванадцять станцій інтернетом, тридцять три поїзди та сім перегонів. 

Великі плани у Київської адміністрації на будівництво нових станцій. Планується збудувати 14 нових метростанцій та побудувати нову гілку метро. За попереднім планом для цього потрібно 7 років, але цьогоріч будівництво має розпочатись. 

Ще однією особливістю Київського метрополітену буде відкриття прозорих поліцейських офісів. У 2019 році прозорий офіс встановили на станції Лук’янівська, що дало позитивні результати – кількість правопорушень значно зменшилась, тому вирішено в 2020 році повністю встановити на кожній станції прозорі поліцейські відділки. Сам офіс оснащений камерами спостереження, необхідною технікою та дефібрилятором для надання першої невідкладної допомоги пасажирам. 

Сучасне метро значно впливає на якість і комфорт проживання, адже щодня ним користується надзвичайно велика кількість пасажирів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.