П’ятниця, 29 Березня, 2024

Про якість повітря в Києві розповість бот

Kyiv-future.com.ua неодноразово повідомляв про те, що якість повітря в нашій столиці залишає бажати кращого і про те, що робить Київрада для поліпшення ситуації. Ми інформувала киян про новий електрофільтрі на Дарницькій ТЕЦ, про мобільний автомобілі, який моніторить рівень забруднення повітря, про плановане будівництво комплексу з переробки опалого листя. У нас для вас є ще одна і теж хороша новина. Киянин створив бот, який стежить за чистотою столичного повітря.

Тепер, якщо ви зайдете в Telegram, то зможете за допомогою бота відстежити рівень забруднення повітря. Система працює на основі даних, зібраних зі спеціальних пристроїв «розумний дім» в деяких районах Києва.

Розумниця-бот оновлює дані щогодини. Робить він це автоматично. Про якість повітря бот повідомляє за американським стандартом EPA.

Значення результатів, які видає бот, розділені на чотири групи:0 -50 – все в порядку, займайтеся спортом на природі, можна вийти на прогулянку;51 – 100 – ризик є, але не значний. Можна гуляти, провітрювати приміщення;101 – 150 – ризик для здоров’я є. Без нагальної потреби не робіть прогулянку;Більш 151 – небезпечно виходити на вулицю без захисної маски.

Як бачите, бот оперативно повідомить про небезпеку, якщо така виникне.

Сподіваємося, кияни будуть активно користуватися цією новинкою. І, звичайно, жителі столиці повинні знати про те, хто ж потурбувався про те, щоб вони вчасно знали, чи варто зараз довго перебувати на вулиці. Із задоволенням повідомляємо: це робота Любомира Мілевського.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.