Четвер, 25 Квітня, 2024

«Експеріментаніум», музей популярної науки і техніки: місце, де можна перевірити силу крику і знайти вихід з лазерного лабіринту

У Києві багато цікавих музеїв. У нашому огляді докладно розповімо про музей популярної науки і техніки, в якому сподобається дорослим і дітям. Адже тут можна буде пограти і весело і пізнавально провести час, погравши на барабанах і поблукавши по дзеркальним лабіринтах. Далі на kyiv-future.

Чим цікаво місце

Музей техніки і науки – відмінне місце для проведення  часу всією сім’єю.  Тут сподобається  дітям різного віку. Можна помацати і взяти участь в різних фізичних, електричних та хімічних дослідах. Представлені різні експонати для розуміння різних властивостей навколишнього світу.

Біля кожного експонату є табличка з докладним описом дії і призначення експоната, так що цілком можна вивчати все самостійно. Приміщення музею досить просторе. У будній день, відвідувачів небагато, майже всі експонати вільні. Так що краще відвідувати музей в будній день, менше людей. Музей розрахований на дітей років від п’яти і шкільного віку, так як містить експонати, пов’язані з явищами фізики і анатомією. Експонати розміщені по відділах: оптика, акустика, електромагнетизм, механіка, гідравліка, анатомія, головоломки. Дітям особливо подобається лазерний і дзеркальний лабіринти, там потрібно пробігти в темряві і знайти вихід з дзеркального лабіринту, або проповзти під лазером, щоб не спрацювала сигналізація. Також можна посидіти в кабіні справжній пожежній машини, перевірити швидкість реакції, силу крику, перевірити наскільки відсотків в твоєму організмі бракує води, дізнатися свою вагу на Землі і який він буде на всіх планетах Сонячної системи, пограти на барабанах, гітарі та роялі, подивитися, як влаштована людина і т.п.

За додаткову плату можна відвідати хімічне шоу (весело і пізнавально).

Є шоу електрики, в якому задіяні всі глядачі. Через всіх пропускають струм, показують, як виникає блискавка і так далі.

У музеї цікаво, як дітям, так і дорослим. На території музею є магазин і кафе. Але  зрозуміло, що основне місце проведення часу це все-таки на території музею. Тому, якщо Ви ще не відвідували цей музей, обов’язково заплануйте візит. Якщо не знаєте куди вийти погуляти з родиною, то це те місце, в якому вам потрібно побувати. До речі, тут можна відзначати дитячі свята та дні народження.

Як дістатися

Музей знаходиться за адресою проспект Степана Бандери, 6 Д. Найближча станція метро «Почайна».

Ціна квитків вказана на сайті музеї. Є сімейні квитки, вони дешевші. Пенсіонерам, дітям і студентам надаються знижки. Безкоштовно дітям до 3-х років. Діє зручна система, при якій ви можете залишити музей при необхідності і повернутися в цей же день, коли вам буде зручно. Тобто квиток дійсний цілий день

На вході в музей і біля адміністраторів є шухляди для речей, послуга предоставляється безкоштовно, але потрібно залишити заставу за ключ, який потім повертають. До речі, біля музею є досить велика парковка.

На цьому цікаві факти про музей не закінчуються. А ви бували в цьому місці? Розкажіть в коментарях.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.