Субота, 11 Травня, 2024

Де і коли побудують в Києві довгоочікувані шляхопроводи

Kyiv-future.com.ua з’ясував, які дорожньо-транспортні споруди необхідні столицю, щоб розвантажити місто від постійних заторів. Зрозуміло, що в столиці є низка транспортних проблем, які не вирішувалися десятиліттями. Зараз Київрада, схоже береться за вирішення цих проблем.

Одна з них – транспортна розв’язка в районі Видубичів, друга її черга. Вона б вирішила можливість проїзду уздовж столичної набережної і зв’язала б її з Голосіївського і Печерським районами. Будівництво цієї розв’язки пріоритетне ще й тому, що вона розвантажила б від автомобілів центральну частину Києва, Наддніпрянське шосе і кілька розв’язок. Проект такої розв’язки затверджений вже. Ось тільки будувати треба активніше.

Друга дуже важлива дорожньо-транспортна проблема міста з північного боку – розв’язка на перетині вулиць Полярної та Богатирської. У січні буде готовий проект цього дворівневого шляхопроводу. В даний час будується важливий транспортний об’єкт на перетині вулиці Богатирській і Великої Кільцевої дороги. Введення його в дію вирішить екологічну і транспортну проблему площі Шевченка. Зараз проходить державну експертизу проект будівництва естакади на перетині проспекту Палладіна. Естакада дозволить зробити рух на проспекті безперервним.

У планах Київради ще три шляхопроводи на Великій Кільцевій дорозі, які дозволяти їй стати трасою безперервного руху по всій довжині.

І це ще не все: плануються розв’язки на вулиці Стеценка, на перетині Великої Кільцевої та Ковельським шосе.

У минулому році КМДА зацікавилося будівництвом шляхопроводу на площі Героїв Великої Вітчизняної війни, проте фінансування поки призупинено.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.