Середа, 24 Квітня, 2024

Google буде боротися за етичне спілкування в інтернеті

Міністерство освіти та науки разом з всесвітньовідомою компанією Google розробила курс, який навчить школярів та освітян коректно і правильно спілкуватися у соціальних мережах. Деталі читайте на kyiv-future.com.ua

Програма розрахована на 12 уроків, протягом яких всі охочі зможуть знайти для себе відповіді на питання: як захистити свої дані, чому не можна зневажливо спілкуватися навіть з незнайомими людьми та як шукати потрібну інформацію так, аби тебе не запідозрили у лихих справах. 

Вчителі вважають, що такі курси слід проводити не лише в інтернеті, а й в школі. 

Справа в тому, що навчальна програма не розрахована на те, щоб діти могли отримати на інформатиці знання із захисту себе у кіберпросторі. 

Часто не тільки учні, а й вчителі стають жертвами інтернет-злочинців. 

Спеціалісти вважають, що це не дуже складно. Часто сайти запрошують ваші дані для оплати якоїсь незначної послуги. Наприклад, вам пропонують подивитися, хто сьогодні заходив на вашу сторінку і за це сервіс просить зовсім небагато – 10 гривень. Оплатити ви можете за допомогою картки. Звісно, в кінці ви послугу не отримаєте, а ось з карткою можуть початися проблеми. 

Новий корисний курс буде також навчати, як правильно захищати свою репутацію у соціальних мережах. 

Це питання актуально, адже в школах правила дуже суворі. Часто вчителі стають жертвами цькування через викладене фото. 

Тому, освітяни часто себе обмежують у користуванні соціальними мережами, аби не зашкодити своїй репутації. Разом із цим, втрачаючи корисний інструмент.  

Курс представлений, як проект неформальної освіти. Навчати будуть за допомогою відео та інтерактивних завдань. Відео не будуть дуже довгими, адже спеціалісти врахували оптимальний час, коли людина може максимально сконцентрувати на одній речі свою увагу. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.