П’ятниця, 29 Березня, 2024

Менше алкоголю: внаслідок перевірки з київських прилавків щезнуть три види горілки

Близько чверті лікеро-горілчаної продукції на прилавках київських магазинів не відповідають нормам. Напої такого рангу і так не надто корисно споживати, а тут ще й …фальсифікат, пише kyiv-future.com.ua.

Держпродспоживлсужба провела масштабну перевірку у столичній торговельній мережі, і ось що виявила…

Що це за перевірка?

2

Перевірка була проведена Головним управління Держпродспоживлужби у місті Києві в рамках боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції.

В одній із столичних мереж (з точки зору етики її назву не назвали), відібрали 16 зразків горілчаних виробів. За результатами аналізів, які були проведені державним підприємством «Укрметртестстандарт», у чотирьох випадках були виявлені невідповідності.

Яка продукція не пройшла перевірку?

  1. Горілка особлива «Забава Мисливська» (виробник – ТОВ «ЗАГ», Україна, Рівненська область). Згідно з результатами перевірки, горілка не відповідає фізично-хімічним показникам щодо міцності.
  2. Горілка «Всеградська класична» (виробник – ЗАО «Люботинський завод «Продтовари», Харківська область. Як і в попередньому випадку, горілка не відповідає фізично-хімічним показникам щодо міцності.
  3. Горілка «Пшенична класична» (ТОВ «ЗАГ», Рівненська область). Не відповідає фізико-хімічним показникам щодо щільності.
  4. Напій плодово-ягідний напівсолодкий «Стигла журавлина» (ТОВ «Золотоноський ЛВЗ «Златологор», Черкаська область). У ньому в процесі перевірки знайшли штучний барвник Е122 (азорубін), при цьому інформація про його вміст не була вказана на етикетці.

Що вважається фальсифікацією?

Згідно із законодавством, фальсифікацією у виготовленні алкогольних напоїв з корисною метою вважається:

  • Виготовлення алкогольних напоїв з порушенням технології;
  • Виготовлення алкогольних напоїв з  неправомірним використанням знаку для товарів чи послуг або копіювання упаковки, зовнішнього оформлення, а також з використанням товару іншого виробника із використанням його імені.

Що буде із товарами-порушниками?

На основі вищезазначених порушень головним державним інспектором Києва було прийнято рішення щодо вилучення з обігу даних горілчаних виробів.

Також відомо, що про встановлені факти невідповідності уже повідомили виробників, територіальні органи Держпродспоживслужби, київську Нацполіцію, прокуратуру та Антимонопольний комітет.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.