Четвер, 28 Березня, 2024

Карантин і оплата комунальних платежів: важливо знати для киян і всіх українців

 

Влада призвала українців в умовах карантину здійснювати онлайн-платежі, пише kyiv-future.com.ua.

Через епідемію коронавірусу карантин в Україні продовжили до 24 квітня. До того ж дію надзвичайної ситуації поширили на всі регіони країни. Медичні працівники закликають усіх українців не виходити з дому без нагальної потреби. Це важливо для мінімізації ризиків зараження громадян. А чиновники порадили оплачувати усі комунальні послуги онлайн.

Міністерство розвитку общин і територій України підкреслює, що необхідно прийняти всі засоби, які допомагають споживачам здійснювати таку оплату. Це мають бути особисті кабінети на сайтах всіх підприємств, що надають комунальні послуги, управителів багатоквартирних будинків. Також є багато загальнодоступних сервісів, таких як Приват24, iPay, Portmone, що допомагають здійснювати платежі онлайн.

Якщо ви не користувались ними раніше, якраз прийшов час освоїти і ці ресурси.

Прес-служба міністерства також заспокоїла всіх українців на рахунок санкцій за несвоєчасну сплату чи борги за комунальні послуги.

Під час карантину чи будь-яких інших обмежень, пов’язаних з епідемією коронавірусу, та ще 1 місяць після його скасування забороняється:

  • нараховувати будь-які штрафи, пені за несвоєчасне здійснення платежів;

  • зупиняти чи відключати надання послуг ЖКУ всім українцям в разі несплати чи часткової лише сплати комунальних послуг;

  • виселяти з житла чи проводити примусове стягнення при виконанні рішення судів по заборгованості за комунальні послуги.

В той же час нагадують в міністерстві, що оплата чи несплата усіх послуг впливають на підприємства, які їх надають. Тому варто максимально їх оплачувати при можливості. Адже після завершення карантину у вас збереться чималенький борг, який потрібно буде все рівно оплатити.

На даний момент всі підприємства працюють в штатному режимі.

Також в міністерстві підкреслили, що при введенні карантину чи НС не будуть частково відключати централізоване водопостачання в містах чи селах.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.