Субота, 20 Квітня, 2024

Кияни більше всіх в Україні розраховуються через термінали

Kyiv-future.com.ua повідомляє, що за даними Національного банку України, кияни найбільш «просунуті» в процесі безготівкових розрахунків. Про це свідчить зростаюча кількість мережі платіжних терміналів в місті. За підсумками трьох кварталів 2018 року в столиці на 1000 наявного населення припадає 17, 8 терміналів. У той час, як по всій Україні цей показник становить 6,7 терміналів. Жителі Києва в значній більшості оцінили переваги безготівкових розрахунків і все частіше розраховуються за покупки, комунальні та інші послуги за допомогою платіжних терміналів.

Також набирає обертів впровадження таких інноваційних сервісів як Apple Pay і Google Pay. Це стимулює розвиток безконтактної платіжної інфраструктури. На даний момент вже 207,3 тисяч торгових терміналів, або 78,7% пристроїв торгової мережі, надають можливість здійснення безконтактної оплати. Це на 3% більше ніж на 1-те липня 2018 року. Кияни віддають перевагу платіжними картками та платіжним пристроїв як надійнішого та економного способу оплати.

Важливо відзначити, що поступово по всій країні для жителів входить в звичку свої фінансові розрахунки проводити за допомогою платіжних терміналів. Наздоганяють Київ за кількістю терміналів Дніпропетровська, Харківська області та Одеса.

Про те, що безготівковий розрахунок по платіжного терміналу свідчить і той факт, що цей вид розрахунків дозволяє істотно заощадити. Так, введення в Києві безконтактних платежів дозволяє заощадити 440 млн гривень на рік.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.