Четвер, 25 Квітня, 2024

У Києві буде їздити більше громадського транспорту: додаткові маршрути

Під час брифінгу 12 травня Віталію Кличку поставили запитання щодо роботи громадського транспорту, адже у деяких регіонах ним уже можуть користуватися без наявності спеціальних посвідчень.  Коли у Києві також буде скасовано спецквитки? Далі на kyiv-future.

Кличко, відповідаючи на це запитання, вкотре повторив: усе залежатиме від епідеміологічної ситуації.

На першому етапі знімати дане обмеження зарано. Воно діятиме до 22 травня включно. А поки що міська влада вирішила збільшити кількість маршрутів.

Про які маршрути мова?

Оскільки у зв’язку з ослабленням карантину почав працювати бізнес, а також сфера послуг, людям потрібно пересуватися по місту в більших обсягах.

Саме тому міська влада вирішила збільшити кількість певних рейсів громадського транспорту.

З 12 травня запустили додаткові рейси з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий масив та Корчувате.

У режимі спецрейсів курсуватимуть:

  • автобусний маршрут №20 («Житловий масив Корчувате – станція метро «Площа Льва Толстого»);
  • Автобусний маршрут №33 (ДВРЗ – станція метро «Чернігівська»);
  • Тролейбусний маршрут №37-А (станція метро «Лісова» – вулиця Миколи Закревського. Поліклініка).

Правила проїзду

Скористатися громадським транспортом, як і раніше, зможуть не всі. Для цього потрібно мати спеціальний квиток та засоби індивідуального захисту.

На сьогоднішній день в умовах спецрежиму працює 300 автобусів, тролейбусів та трамваїв. Весь рухомий склад проходить обов’язкову дезінфекцію – перед виїздом та протягом дня.

Які обмеження зняли?

Дозволено працювати літнім майданчикам кафе й ресторанів, проте за умови дотримання певних вимог.

Також дозволено приготування їжі й чайних та кавових напоїв та їх продаж у стаціонарних пересувних МАФах закритого типу. При цьому продукцію мають продавати лише на винос та з допомогою кур’єрських служб.

Як писав Kyivone, поруч з МАФами не дозволено їсти чи пити, біля входів повинні стояти антисептики, одноразові серветки, рукавиці для відвідувачів. Крім цього МАФи в обов’язковому порядку мають дотримуватись всіх протиепідеміологічних вимог. Це стосується і дезінфекції, і масочного режиму.  Кожного дня у персоналу повинна вимірюватись температура.  Необхідно також дотримуватись дистанції в 1,5-2 метри.

Окрім того, МОЗ видало тимчасове розпорядження. Воно стосується роботи перукарень, а також салонів краси на час дії карантинних обмежень.

Хто поки що в «прольоті»?

Торгово-розважальні центри, спортивні зали, кінотеатри й тату-салони поки що працювати не можуть.

Також заборонена роботи таких закладів, як заклади громадського харчування, кафе, ресторани, бари, у тому числі на автозаправних станціях.

Покарання за порушення

За порушення умов карантину та недотримання протиепідеміологічних заходів й санітарного законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нижня межа штрафу – 17 тисяч гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.