П’ятниця, 29 Березня, 2024

Навіщо столиці інклюзивний простір?

Ігрові комплекси з яскравими тактильними і дзвінкими музичними елементами, гірки, оснащені ручками і платформами для переміщення на візку, гойдалки, які зміцнюють опорно-руховий апарат дитини – це інклюзивний простір для розвитку та соціалізації.Навіщо місту, де так багато спортивних майданчиків, розважальних комплексів, які в принципі доступні для людей з інклюзією – будувати окремий простір? kyiv-future.com.ua дізнавався, чому такі локації допомагають людям з обмеженими можливостями підтримувати своє здоров’я. 

Згідно з дослідженням Національної асамблеї інвалідів України, 167 тисяч дітей в Україні живуть з інклюзією.Цей простір – місце рухливих і розвивальних ігор, адаптованих під особливості дитини, місце дружби і спілкування.

Тут виховується самостійність і почуття відповідальності один за одного.

Так, як у цьому році в Україні активно розвивається інклюзивна освіта,  приєдналися до стандартних класів діти з особливими потребами. З перших днів навчання зіткнулися з типовою для себе проблемою: школи не мають спеціальних умов для повноцінного розвитку, навіть у вигляді спортивно-ігрових майданчиків.Що ж допоможе поліпшити шкільну інфраструктуру? Як раз таки інклюзивний простір вирішує дану проблему для освітніх і розважальних локацій.

Він допомагає дитині соціалізуватися в колективі однолітків, а так само розвивати фізичні навички і самостійність. Такі елементи, як, карусель, дозволяють дитині виробляти відчуття рівноваги.Об’ємне і яскраве інклюзивна обладнання допомагає долати порушення моторики і розвивати мислення.

Інклюзивне обладнання позитивно впливає на фізичний стан дитини. Наприклад, гойдалка-чаша, де діти можуть займати будь-яке зручне положення, допомагає підтримувати в тонусі опорно-руховий апарат.

Ці малюки хочуть і можуть бути частиною будь-якого шкільного колективу. Інклюзивний простір – шанс побачити справжню радісне життя, яку так довго ховали від них в інтернатах і санаторіях.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.