Четвер, 25 Квітня, 2024

Київ у другій светокліматичній зоні

Kyiv-future.com.ua дізнався, що зараз в процесі будівництва при розрахунках рівня природного освітлення використовуються відповідні дані світлового клімату в різних регіонах. До цих пір територія України була розділена за все на дві светокліматіческіх зони. До однієї входять Одеська область і Крим, а інша охоплює інші регіони. Це не зовсім коректно, адже територія України велика і зміни в світловому кліматі істотно відрізняються. Тому для коректного розрахунку і забезпечення приміщень необхідною інсоляцією і комфортом, в нових державних будівельних нормах розширено светокліматіческіх зонування України. Їх тепер буде чотири.

Таким чином, згідно з новим державним будівельним нормам, територія України розподіляється на такі светокліматіческіх зони:

зона I – Житомирська, Хмельницька, Тернопільська, Рівненська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська області;

зона ІІ – Закарпатська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Полтавська, Черкаська області;

зона ІІІ – Кіровоградська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська області;

зона IV – Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області, АР Крим.

Норми поширюються на проектування освітлення приміщень в житлових, цивільних, промислових будинках і спорудах, на територіях промислових і сільськогосподарських підприємств; на проектування зовнішнього освітлення населених пунктів, в тому числі, вулиць, доріг, парків, пляжів, фасадів будівель, прибудинкових територій, дитячих майданчиків і т.д.

Нові державні будівельні норми вступають в дію з 28 лютого 2019 року. Вони були розроблені фахівцями ТОВ «Київпромелектропроект» замість діючих державних будівельних норм 2006 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.