Вівторок, 23 Квітня, 2024

Хрещатик внесуть до списку світової спадщини ЮНЕСКО

Київ – місто древнє. Він і сьогодні дбайливо зберігає те невелике, що збереглося з давніх часів. Цінують київські пам’ятки старовини і в усьому світі. Багато іноземних туристів спеціально приїжджають в нашу столицю, щоб побачити знамениту Києво-Печерську лавру з її святими мощами, пройтися лабіринтом ближніх і дальніх печер, відчути благодать цього місця.

Як дізнався Kyiv-future.com.ua, до цієї святині в столиці може додатися ще одна – головна вулиця Києва Хрещатик. Відлік історії Хрещатика як міський вулиці починається від 1797 року. Ще в 1770 році мандрівник і лікар Йоганн Лерхе згадував, що в кінці Печерського передмістя є вузька дорога, що з’єднує три частини міста. І носить вона назву Хрещатицькій шлях. І зараз головна вулиця Києва являє собою долину між древнім Старим містом і Печерському. З Хрещатиком нерозривно пов’язана не тільки історія нашої столиці, а й усієї України.

КМДА повідомляє про те, що збирається розробити науково-проектну документацію про «пам’ятка місцевого значення« Вулиця Хрещатик ». Ці документи, дозволять підготувати досьє для номінації Хрещатика, щоб включити його до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На цей проект КМДА обіцяє виділити 1,8 млн гривень і підготовка документів повинна зайняти близько трьох років.
В Україні до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО входять: Софійський собор і Києво-Печерська лавра в Києві, історичний центр Львова та його споруди, Херсонес Таврійський і його хора в Криму, Резиденція митрополитів Буковини і Далмації (Національний університет в Чернівцях), дерев’яні церкви на Закарпатті та ін.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.